Ο Συρίγος προειδοποίησε τη Μέρκελ

Προειδοποίηση στην Άνγκελα Μέρκελ που είναι ξεκάθαρα κατά των κυρώσεων στην Τουρκία έστειλε ο Άγγελος Συρίγος ενώ μίλησε για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. μίλησε στο Θέμα fm και όπως είπε το πλαίσιο των διερευνητικών συζητήσεων Αθήνας-Αγκυρας ήταν ασφυκτικές για τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς ήταν και στο έγγραφο της Συνόδου Κορυφής ότι οι συζητήσεις αφορούν την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Μιλώντας για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, εκτίμησε ο κ.Συρίγος ότι έκανε ένα σημαντικό λάθος κοιτώντας βραχυπρόθεσμα τις κινήσεις της Αθήνας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, εκτίμησε λάθος πως η Αθήνα ή θα αντιδράσει με στρατιωτική εμπλοκή ή θα κρατήσει στάση απλού παρατηρητή.

Σε κάθε περίπτωση πίστευε ότι είτε θα περάσει το δικό του και θα ανοίξει η συζήτηση για τη Γαλάζια πατρίδα είτε θα δημιουργηθεί ένα θερμό

Τελικά η χώρα μας επέλεξε τη διπλωματία και άνοιξε τη συζήτηση με την Ευρώπη για τις διερευνητικές επαφές αναδεικνύοντας το θέμα ως Ευρω-Τουρκικό και όχι Αθήνας-Άγκυρας. Πάντως, σχολίασε και τη στάση του Βερολίνου που κρατάει μια παγωμένη θέση απέναντι στη Τουρκία και στις κυρώσεις εις βάρος της μεταφέροντας τις αποφάσεις για τον Δεκέμβριο.

Όπως είπε ο κ. Συρίγος, πρέπει η Γερμανία να αντιληφθεί ότι η Τουρκία αποτελεί μια απειλή για συνολικά όλη την Ευρώπη.

Τέλος, ο κ. Συρίγος είπε ότι ο Ερντογάν καταλαβαίνει ότι τελειώνει ο πολιτικός του χρόνος στη χώρα του και κάνει διάφορες κινήσεις εντυπωσιασμού στο εσωτερικό του. Παράλληλα, έχει επιστρέψει τη Τουρκία στον 19ο αιώνα. Τότε, η Ευρώπη αντιμετώπιζε τη Τουρκία ως μια χώρα ασθενής που κανείς δεν την άγγιζε γιατί ήταν κοντά στο τέλος της εποχής της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα