Ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε πάλι τον Καμμένο

Με αστείες δικαιολογίες και μεθοδεύσεις που δεν τιμούν το έργο του Κοινοβουλίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διέσωσαν τον Καμμένο από μία πιθανή καταδίκη στην μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, προφανώς σε κατάσταση ευθυμίας είχε γράψει στο twitter: «Ο Θεοδωράκης φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του;”.

Άμεσα ο κ. Θεοδωράκης κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά του υπουργού ζητώντας του να αποδείξει τα όσα έλεγε. Φυσικά όλες αυτές οι αρλούμπες είναι αναπόδεικτες και η καταδίκη το πιθανότερο. Όμως μετά την εξέλιξη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής φαίνεται ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα αποφύγει τη βάσανο του εδωλίου.

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να διατυπώσει γνώμη προς την Ολομέλεια του Σώματος που θα λάβει και την τελική απόφαση. Με την έναρξη ωστόσο της συνεδρίασης η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε ότι το σχόλιο του Πάνου Καμμένου έγινε κατά την εκτέλεση των υπουργικών καθηκόντων του και ως εκ τούτου θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Δηλαδή να συγκεντρωθούν 30 υπογραφές βουλευτών για να κατατεθεί πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Μιλάμε για άθλια μεθόδευση, καθώς αποτελεί ένα τρικ απλά και μόνο για αποφευχθεί η άρση ασυλίας του Καμμένου.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν έντονη και οι βουλευτές απαίτησαν να προσέλθει ο Πάνος Καμμένος ενώπιον της επιτροπής για να δώσει εξηγήσεις. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό και έτσι στην ψηφοφορία που ακολούθησε με ψήφους επτά έναντι τεσσάρων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «καθάρισε».

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για σκοπιμότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προκειμένου να μην έρθει η συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια, αφού με την εξέλιξη που τελικά δρομολογήθηκε, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρεθούν τουλάχιστον 30 βουλευτές για να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Δήλωση Μαυρωτά

Με αφορμή τη «διάσωση» του κ. Καμμένου για ακόμη μία φορά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μάθαμε ότι, αν είσαι Υπουργός και ειδικά ο κ. Καμμένος, μπορείς να συκοφαντείς ελεύθερα στα social media, γνωρίζοντας ότι θα έρθει μετά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα σε καλύψει και ότι αυτό είναι στα πλαίσια των υπουργικών σου καθηκόντων. Έτσι όμως, η βιομηχανία της λάσπης θα συνεχίσει να υπάρχει, καθότι κανένας δεν θα μπορεί να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια».

Διαβάστε επίσης