Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει το φορολογικό

Με ευρεία πλειοψηφία αναμένεται να περάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στην Βουλή, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις άμεσες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και την καλυτέρευση των όρων στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ξενογιαννακοπούλου και Γεροβασίλη έστειλαν το μήνυμα για το πως θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος

Κι αυτό διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, όπως υποστήριξε η Κατερίνα Παπανάτσιου, εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών. Η κ. Παπανάτσιου είπε ότι το κόμμα της βλέπει με θετικό μάτι τις ρυθμίσεις του μίνι φορολογικού τονίζοντας πως κάθε μείωση φόρου είναι θετική. Η ίδια σημείωσε ότι «δεν τοποθετούμαστε αρνητικά στην μείωση της δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ για την ρύθμιση των 120 δόσεων ούτε για την μείωση του επιτοκίου» ενώ για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει δική του τροπολογία για την ανακατανομή των συντελεστών έκπτωσης.

Κόντρα για το επιτελικό

Κι εάν η συναίνεση και η ψήφιση του φορολογικού θα γίνει με ευρεία πλειοψηφία, για το επιτελικό κράτος αναμένεται μεγάλη κόντρα. Κάτι που φάνηκε και από όσα είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος υποστηρίζοντας ότι συσσωρεύουν υπερεξουσίες στον πρωθυπουργό και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η ίδια υποστήριξε ότι οι μετακλητοί δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται και αμφισβήτησε τα σχετικά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αναφέρουν ότι από την μείωση των μετακλητών υπαλλήλων θα επέλθει εξοικονόμηση 1,9 εκατ. ευρώ το έτος.
«Θα ζητήσουμε εξηγήσεις για την έκθεση καθώς θεωρούμε ότι δεν περιλαμβάνει ακριβή στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά. Για το ίδιο θέμα η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι το 85-90% των διατάξεων αποτελούν ρυθμίσεις που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει ένα 10-15% νέες διατάξεις που δίνουν υπερεξουσίες στον πρωθυπουργό. Φτιάχνετε ένας μικρός Λευκός Οίκος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης