«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον πρόεδρο Μαδούρο»

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρέντι Φερνάντεζ, όπου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης στον πρόεδρο Μαδούρο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας Νικολάς Μαδούρο, ύστερα από τη χθεσινή ενέργεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης και προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας Χουάν Γκουάιδο, να ανακηρύξει τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο της χώρας, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο, η αντιπολίτευση, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του περασμένου Μαΐου στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η κίνηση του Γκουάιδο στη Βενεζουέλα έχει ως στόχο να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση Μαδούρο και να εμφανίσει τον Μαδούρο ως παράνομο. «Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν σχέση με έναν ειλικρινή διάλογο που πρέπει να γίνει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στη Βενεζουέλα. Οι νεκροί των δύο τελευταίων ημερών και από τις δύο πλευρές πρέπει να είναι και οι τελευταίοι», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του λαού της χώρας.

Διαβάστε επίσης