«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την απλή αναλογική, χωρίς μπόνους»

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της καθιέρωσης απλής αναλογικής, με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, επανέλαβε μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να είναι και μια πάγια συνταγματική ρύθμιση. Ερωτηθείς αν το κόμμα του θα στήριζε την πρόταση νόμου της ΔΗΜΑΡ, που κατατέθηκε σήμερα, απάντησε καταφατικά: «Προφανώς. Κι αν συναντιέται με την πρόταση που ήδη σας λέω, τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2012, αν δεν κάνω λάθος, είχαμε καταθέσει, γιατί όχι; Μακάρι. Θα είναι τομή για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα. Να σταματήσουμε να παίζουμε με τα νόθα, καλπονοθευτικά συστήματα, τα οποία αποτέλεσαν τη σανίδα σωτηρίας του διεφθαρμένου δικομματισμού τις προηγούμενες δεκαετίες».

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ και της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απάντησε πως απλή αναλογική σημαίνει και αυτό. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί σκόπιμες τις μεμονωμένες αλλαγές στον εκλογικό νόμο. «Μια συνολική μεταρρύθμιση και συγκεκριμένα την καθιέρωση της απλής αναλογικής, βεβαίως είμαστε σύμφωνοι».

Διαβάστε επίσης