«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τις διαδηλώσεις – Οργανωμένο κύμα πολιτικής βίας»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το σκηνικό τρέλας με τις εκατοντάδες συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας σε διαφόρες πόλεις της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Μάκης Βορίδης ενώ μίλησε και για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως είπε o υπουργός Εσωτερικών στον ΑΝΤ1, «ελέγχεται η ανησυχία για τυχόν παρενέργειες, κάτι που είναι κατεξοχήν επιστημονικό ζήτημα, δεν είναι πολιτικό για να το λύσουμε».

Όπως είπε, «σε πολιτικό επίπεδο, όλη αυτή η υπόθεση με τα φάρμακα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους Διεθνείς οργανισμούς Φαρμάκων, δεν υπάρχει άλλος δρόμος» και συμπλήρωσε πως, «αν είναι αμελητέας εκτάσεως οι παρενέργειες, αυτό ίσως θα πρέπει να το δουν οι επιστήμονες εδώ. Νομίζω ότι και στις άλλες χώρες θα κάνουν συνεκτίμηση των δεδομένων».

Όσο αφορά στα μέτρα για την προστασία από τον κορoνοϊό, ξεκαθάρισε πως, «η κυβέρνηση λέει ότι συστηματικά ακολουθεί αυτό που λέει η Επιτροπή», σημειώνοντας ωστόσο πως, «προτεραιότητα της Επιτροπής και της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία, όμως η κυβέρνηση συνεκτιμά κι άλλους παράγοντες, όπως η οικονομία και η ελευθερία».

Σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από τη χώρα μας, τόνισε πως «όλες οι μετρήσεις μας κατατάσσουν στις πιο επιτυχημένες χώρες για τη διαχείριση της πανδημίας».

Ο Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας την δήλωση του Αλκιβιάδη Βατόπουλου, δηλαδή, να μην περνάνε νομοσχέδια που προκαλούν αντιδράσεις, είπε πως είναι «δύσκολα και δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ επιστήμης και πολίτικου επιχειρήματος».

Παράλληλα κατηγόρησε την Αριστερά ότι υποκινεί τις διαδηλώσεις και συνέκρινε την απαγόρευση του δικαιώματος στο συναθροίζεστε με αυτό του δικαιώματος στην εργασία, το οποίο έχει επίσης στερηθεί σε πολλούς ανθρώπους.

«Έχουμε οργανωμένο κύμα πολιτικής βίας, με εκατοντάδες επιθέσεις κι αντί να συζητήσουμε αυτό, ακούω προτάσεις για να μην κάνουμε νομοθετήσεις για να μη στεναχωρηθούν ορισμένοι», είπε και σημείωσε πως «είναι σαφές; ότι υπάρχει ταύτιση συγκεκριμένων οπαδών με ομάδες αντιεξουσιαστών» και κατέληξε πως «η πρόσκληση στη Νέα Σμύρνη έχει γίνει με ταυτότητα: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ και αντιεξουσιαστές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα