bpbg
bpbg

Ο Τάκης Φύσσας οδηγεί σε αθώωση Ολυμπιακό και Ατρόμητο

Με το καλημέρα κατέρρευσε το κατηγορητήριο για το παιχνίδι Ολυμπιακός – Ατρόμητος του 2015, καθώς ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Τάκης Φύσσας, παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο και η κατάθεση του βασίστηκε σε ένα τηλεφώνημα του Ρικάρντο Σα Πίντο. Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν πιστεύει τώρα ότι εκείνο το παιχνίδι χειραγωγήθηκε, ο Φύσσας απάντησε: «Μετέφερα τα λεγόμενα μου, εγώ δεν μίλησα ποτέ για χειραγώγηση. Παρά μόνο ότι ήταν μια παρέμβαση στον προπονητή από τους ανθρώπους που έχουν τις τύχες της ομάδας».

Ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής αιτιολόγησε και γιατί ο τότε προπονητής του Ατρόμητου υπερέβαλε και τον…  πλαγιοκόπησε.  Ήθελε να τα έχει καλά μαζί του για να τον πάρει στον Παναθηναϊκό!!

Η Επιτροπή Δεοντολογίας προχωρά σε δίκη, μετά την εισήγηση της ερευνήτριας Παναγιώτας Σπανού, για υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου και εξοντωτική τιμωρία 15 φυσικών προσώπων μεταξύ των οποίων και του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά το κατηγορητήριο φαίνεται πως πολύ γρήγορα αποδυναμώνεται.

Ο Τάκης Φύσσας σημείωσε ότι δεν είχε στοιχεία, ότι δεν μίλησε ποτέ για χειραγώγηση ή στοιχηματισμό, ότι δεν είχε σχέση ο Ολυμπιακός, ότι ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός είναι «κύριος» και ότι μετά τις αλλαγές που είχε κάνει ο Σα Πίντο στον επίμαχο αγώνα, ο Ατρόμητος είχε μειώσει και απειλούσε με ισοφάριση.

Η κατάθεση του στην Επιτροπή Δεοντολογίας:

“Για μένα είναι η πρώτη φορά που μιλάω ενώπιον αυτής της Επιτροπής. Έχουν συμβεί γεγονότα μετά το 2015 που θέλω να τα ξεκαθαρίσω. Το 2015  παρακολούθησα τον αγώνα από το σπίτι μου, με τις κόρες μου. Επειδή τον γνώριζα τον κ. Σα Πίντο, την επόμενη μέρα άκουσα ότι παραιτήθηκε και μετά από μέρες τον πήρα τηλέφωνο. Μου είπε όλα αυτά που κατέθεσα στον ανακριτή.

Μου είπε ότι πριν τον αγώνα αισθάνθηκε πίεση, ότι δέχθηκε παρέμβαση από Σπανό και Αγγελόπουλο ότι δεν θα έπρεπε να βάλει κάποιους παίκτες στον αγώνα. Το θεώρησε παρέμβαση. Μετά το τέλος του αγώνα αποχαιρέτησε τους παίκτες και την επομένη παραιτήθηκε. Σε συζήτηση που είχα με τον Αλαφούζο του μετέφερα την κουβέντα. Πέρασαν δύο μήνες, δεν έκανα τίποτα, δεν είχα στοιχεία. Ο Αλαφούζος πήγε στον ανακριτή για δική του υπόθεση και είπε ότι του είπα. Με κάλεσε ο ανακριτής και του τα είπα.

Με ρώτησε ο ανακριτής ποια ήταν η κρίση μου. Εκ των υστέρων, επειδή ένας από αυτούς τους παίκτες, ο Κατσουράνης μιλήσαμε και μου είπε ότι ήταν ανέτοιμος. Βλέποντας ξανά το παιχνίδι, σίγουρα υπερέβαλε στα λεγόμενα του απέναντι μου.  Ο Σα Πίντο μετά ξαναγύρισε στον Ατρόμητο και μετά κατάλαβα ότι αποσκοπούσε να μπει στη λίστα μου επειδή ήμουν στον Παναθηναϊκό τότε. Είπε ότι έλεγα ψέματα. Αυτός ο άνθρωπος για κάποιο δικό του λόγο υπερέβαλε και μακάρι να έρθει και να πει για ποιο λόγο το έκανε.

Μετέφερα αυτά που μου είπε. Η κρίση μου τότε επηρεάστηκε από την ένταση που μου τα έλεγε. Κλήθηκα να πω αυτά που μου μετέφερε και ήταν πειστικός όταν μου τα είπε. Αυτός ο άνθρωπος, rotation γίνεται, μου είπε ότι έγινε αυτή η παρέμβαση και γι αυτό παραιτήθηκε. Δεν πίστευα ότι θα ειπωθούν στον ανακριτή και όταν με κάλεσε είπα ότι αυτά άκουσα στο τηλέφωνο.

Μετέφερα τα λεγόμενα του, εγώ δεν μίλησα ποτέ για χειραγώγηση. Παρά μόνο ότι ήταν μια παρέμβαση στον προπονητή από τους ανθρώπους που έχουν τις τύχες της ομάδας. Πέρασαν δύο μήνες και δεν είχα κάνει τίποτα μέχρι που με κάλεσε ο ανακριτής.

Δεν είδα κάτι, ο Ατρόμητος μείωσε και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Υπήρξαν αγώνες παλιά που ένιωθα αδικημένος. Γινόταν συστηματικά αδικίες στην ομάδα μου, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να πω για κάποιον αγώνα.

Είπα ότι δεν έπαιξε ο Κυβρακίδης, εννοούσα από την αρχή. Ο Ναπολεόνι μπήκε αλλαγή. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για χειραγώγηση. Ο Κώστας δεν μου είπε λεπτομέρειες. Μου είπε ότι ήταν ανέτοιμος και αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί. Στη θέση του Κυβρακίδη έπαιξε ο Νάστος. Θα έπρεπε να είναι εδώ ο Σα Πίντο να λέει αυτά που μου είπε. Για μένα ποδοσφαιρικά ο Νάστος ήταν πιο έμπειρος. Ο Παπάζογλου που έπαιξε ήταν επίσης ένας καλός ποδοσφαιριστής.

Ο κύριος Σα Πιντο μου τα είπε αυτά. 150%. Είναι ένας καλός προπονητής και είχε κάνει καριέρα. Φυσικά και θα ήθελε να έρθει στον Παναθηναϊκό. Με τις αλλαγές που έκανε ο Σα Πίντο στον αγώνα, η ομάδα αντέδρασε. Για τον Σπανό, δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί του. Πάντα πίστευα ότι ήτα κύριος με νοικοκυρεμένο σωματείο. Δεν είχα ποτέ κανένα θέμα μαζί του, προσπαθεί πάντα να δυναμώσει η ομάδα του.

Ναι είπα ότι δεν πήγα στον ανακριτή γιατί δεν είχα στοιχεία. Δεν μεσολάβησε απολύτως τίποτα. Μετέφερα αυτά που μου είπε ο Σα Πίντο. Μακάρι να ήταν εδώ να μας τα πει. Μετέφερα αυτά που μου είπε και είπα “κάντε ότι νομίζετε”.  Ο Ατρόμητος προσπαθούσε πάντα μέσα στο γήπεδο να κερδίζει. Έτυχε να με πάρει ο ανακριτής και πήγα και είπα αυτά τα πράγματα».

 

Διαβάστε επίσης