
O Τετέι με γκολ και ασίστ χρυσή αλλαγή του Παναιτωλικού 2-0 την Καλλιθέα
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστιες ευκαιρίες
Η Athens Kallithea εμφανίστηκε αποφασισμένη να πάρει τους τρεις βαθμούς στο Αγρίνιο, δεν είχε υπολογίσει όμως στον Αντρέα Τετέι, με το χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα του Παναιτωλικού να μπαίνει στο 76΄ και να χαρίζει με δικό του γκολ στο 86’ και με ασίστ στον Πέρες στο 90+9′ τη νίκη 2-0 στα «καναρίνια».
Ο Παναιτωλικός μπήκαν στην 8άδα της βαθμολογίας, απέναντι στην αθηναϊκή ομάδα που με «μοιραίους» τους Αλφαρέλα και Μουγκέ έχασε τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται. Ο Παναιτωλικός σημείωσε το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο μετά τη νίκη επί του Βόλου την προηγούμενη αγωνιστική και έφτασε στους 32 και την 7η θέση.
Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στο 2-1 επί του Ατρόμητου και παρέμειναν στο -3 από τη ζώνη της σωτηρίας που είναι η θεσσαλική ομάδα.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή αλλά η Καλλιθέα με αντεπιθέσεις είχε δύο κλασσικές ευκαιρίες να σκοράρει, ιδιαίτερα η δεύτερη ήταν η ευκαιρία του αγώνα. Στο 22’ ανάποδο ψαλίδι του Αλφαρέλα έπειτα από σέντρα του Μουγκέ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσάβες ενώ στο 32’ εκπληκτική κούρσα του Αλφαρέλα, σούταρε από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή, απέκρουσε ο Τσάβες και ο Μουγκέ σε κενό τέρμα έστειλε τη μπάλα άουτ!
Οι γηπεδούχοι στο 13’ με τον Μαυρία έπειτα από συνεργασία με τον Λιάβα είχαν ευκαιρία αλλά το σουτ πέρασε άουτ ενώ την ίδια τύχη είχε μακρινό σουτ του Λιάβα στο 18’ και στο 31` πλασέ του Λιάβα και του Ρόα στο επόμενο λεπτό. Στο φινάλε του ημιχρόνου ωστόσο, ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να σκοράρει αλλά το φάουλ του Λιάβα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Το πρώτο 20λεπτο του β’ ημιχρόνου ανήκε στην Καλλιθέα που έχασε άλλες δύο κλασσικές ευκαιρίες.
Στο 57’ ο Αλφαρέλα έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε όλη την άμυνα, έφτασε φάτσα με τον Τσάβες αλλά πλάσαρε άουτ και τρία λεπτά αργότερα, σε σέντρα του Βαλμπουενά, ο Σιέλης δεν κατάφερε να απομακρύνει, κεφαλιά του ολομόναχου μέσα στην περιοχή Μουνγκέ μπλόκαρε ο Τσάβες!
Στο 81’ φάουλ του Ματίγια από καλή θέση μπλόκαρες ο Τσάβερς.
Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι αλλά ελάχιστες φορές απείλησαν. Στο 59’ ο Λιάβας με διπλή προσπάθεια από πλάγια θέση προσπάθησε να απειλήσει αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Γκέλιος και ήρθε στο 85’ ο Τετέι για να σημειώσει το γκολ που έκρινε τον αγώνα και στην εκπνοή των καθυστερήσεων να δώσει την ασίστ στον Φακούντο Πέρες για το τελικό 2-0.
Καλή η διαιτησία του Φωτιά.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Στάγιτς, Μαυρίας (76’ Ντίας), Νικολάου (68’ Μπακάκης), Πέρες, Μπουζούκης (68’ Λουίς Μιγκέλ), Λιάβας, Ρόα (90+2′ Αποστολόπουλος), Μάιντεβατς (76’ Τετέι).
ATHENS ΚALLITHEA: Γκέλιος, Μεχίας, Ισιμάτ Μιρίν, Πασαλίδης, Μακγκάρι (40’ λ.τρ. Μανθάτης), Μουγκέ (68’ Σουϊρί), Μερκάτι (46’ Ματίγια), Μεγιάδο, Ντεμέτριους, Βαλμπουενά (68’ Λουκίνας), Αλφαρέλα.