Ο Θωμάς, ο Κόκκαλης και ο ντελιβεράς εκδότης fake news

Την περασμένη εβδομάδα, η «Α» και το site «iapopsi.gr» δημοσίευσαν ένα άρθρο του εκδότη της, Βίκτωρα Μητρόπουλου, με τίτλο «Ο Θωμάς, η διαιτησία και τα fakenews “ερυθρών” και μη κονδυλοφόρων». Αιτία του άρθρου; Αναρτήσεις σε φιλικά προς τον Ολυμπιακό ΜΜΕ που με βαρύγδουπους τίτλους έκαναν λόγο για «καταγγελία» του Ολυμπιακού στους εκπροσώπους της FIFA και UEFA για εμπλοκή του Θωμά Μητρόπουλου στην ΚΕΔ των Περέιρα και Τριτσώνη.

Γνωρίζοντας καλά –μετά από 16 χρόνια ανελλιπούς έκδοσης της «Α»– πώς παίζεται το παιγνίδι, ήρθαμε σε επαφή με κάποιους από τους τέσσερις εκπροσώπους των ομάδων ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΣΠ, και διαπιστώσαμε ότι σε κανένα σημείο της συνάντησης υπήρξε αναφορά αυτής της μορφής.

Τις επόμενες ημέρες, υπήρξε κάποια ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη, και μια τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με μετοχικά θέματα που αφορούν την εταιρεία «Καραϊσκάκης Α.Ε.».

Αίφνης, την περασμένη Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, υπήρξε δημοσίευμα του δημοσιογράφου Μανώλη Γαβαθιώτη –που στην πιάτσα αποκαλείται ως «πρώτο πιστόλι» σε θέματα που θα ανατεθούν– ότι «σε μια γιορτή στο σπίτι του Θωμά Μητρόπουλου λίγες μέρες προ του αγώνος Ολυμπιακού – ΑΕΚ στις 4/2/2018 που διαιτήτευσε ο διαιτητής Παπαπέτρου είχε παρευρεθεί ο ίδιος ο διαιτητής μαζί με τον πατέρα του». Μάλιστα, ο δημοσιογράφος δικαιολόγησε τις «αποκαλύψεις του» μετά από επώνυμες καταγγελίες από την ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συνάντηση των τεσσάρων ομάδων με τους εκπροσώπους της FIFA, γεγονός ψευδές αφού ουδέποτε ο Ολυμπιακός προέβη σε καταγγελίες –όπως προαναφέραμε– στη FIFA που να αφορούν τον Θωμά Μητρόπουλο.

Το κερασάκι στην τούρτα, δηλαδή οι λόγοι της δημοσίευσης ενός καθ’ ολοκληρίαν ψευδούς γεγονότος ήρθε μετά από τέσσερις ημέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου, πάλι από τον ίδιο δημοσιογράφο, ο οποίος σε μια αναλαμπή της μνήμης του θυμήθηκε ότι η γιορτή στο σπίτι του Θωμά δεν έγινε λίγες ημέρες πριν από το παιγνίδι Ολυμπιακού – ΑΕΚ (στις 4/2/2018) αλλά στις 23 Απριλίου 2017, δηλαδή 11 μήνες πριν από τον εν λόγω αγώνα!!!

Και η συνέχεια ήρθε να επαληθεύσει τη γενική άποψη ότι ο Μανώλης Γαβαθιώτης είναι το «πρώτο πιστόλι» στη δημοσιογραφική πιάτσα, σε θέματα λασπολογίας.

«Παρών στο γεύμα του Θωμά Μητρόπουλου ήταν και ο Σωκράτης Κόκκαλης μαζί με τους Γιάννη και Τάσο Παπαπέτρου», ήταν η φοβερή αποκάλυψη του δημοσιογράφου. Και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται ότι βασικός στόχος όλων των παραπάνω ήταν κατά κύριο λόγο ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος ουδέποτε βεβαίως παρευρέθη και συνέφαγε με οποιονδήποτε διαιτητή ή άλλον παράγοντα ομάδος στο πλαίσιο επίσκεψής του στη γιορτή του Θωμά Μητρόπουλου.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Θέλοντας τόσο ο δημοσιογράφος όσο και ο εκδότης της εφημερίδας «Κόκκινος Πρωταθλητής» και του site gavros.gr να πουλήσουν εκδούλευση ολυμπιακού περιεχομένου, προέβησαν στην παραπάνω «ανακάλυψη», ότι δηλαδή 11 μήνες πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ο εμβληματικός πρώην πρόεδρος του Θρύλου παρευρέθη σε γιορτή μαζί με διαιτητές που θα διαιτήτευαν την ομάδα του προσεχώς!!!

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί το εξής: Πράγματι ο Θωμάς Μητρόπουλος δύο φορές τον χρόνο, την Κυριακή του Θωμά (στην ονομαστική εορτή του) και στις 31 Οκτωβρίου (στα γενέθλιά του) καλεί στο σπίτι του φίλους και συγγενείς του. Όπως μας ενημέρωσε ο εκδότης και αδελφός του, Βίκτωρας Μητρόπουλος, ουδέποτε στις γιορτές αυτές υπήρξε παρουσία διαιτητή. Πέραν του Βίκτωρα Μητρόπουλου, η «αποκάλυψη» του δημοσιογράφου περί δήθεν παρουσίας διαιτητών στον χώρο της γιορτής, στην οποία συμμετείχε και ο Σωκράτης Κόκκαλης, διαψεύδεται από μάρτυρες μεταξύ των οποίων και στελέχη του Ολυμπιακού. Η επισήμανση αυτή γίνεται διότι εντός μικρού χρονικού διαστήματος, δηλαδή στις προσεχείς ημέρες, τόσο ο δημοσιογράφος Μανώλης Γαβαθιώτης όσο και ο εκδότης Σωτήρης Πουλόπουλος θα κληθούν επισήμως να δώσουν εξηγήσεις στο κτίριο της Σχολής Ευελπίδων, αφού –επιτέλους– ο Θωμάς Μητρόπουλος πήρε την απόφαση να μη γυρίζει και το άλλο μάγουλο μετά από κάποιο χτύπημα.

Τα fakenews έχουν μπει πολύ δυνατά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Σε όλα τα πράγματα όμως υπάρχουν και όρια. Όταν ένας δημοσιογράφος με σημαντική καριέρα όπως ο Σωτήρης Πουλόπουλος δέχεται να δημοσιευθούν στην εφημερίδα που διευθύνει κατάπτυστα ρεπορτάζ απολύτως ψευδή, έστω και για βιοποριστικούς λόγους, τότε απλά από δημοσιογράφος και εκδότης μετατρέπεται σε ντελιβερά fakenews…

Για τον Μανώλη Γαβαθιώτη δεν χρειάζονται  σχόλια. Παλιά μου τέχνη κόσκινο…

ΥΓ.: Επειδή η περίοδος 2017-2018 ήταν μια ατυχής χρονιά για τον Ολυμπιακό, αφού στις τέσσερις αναμετρήσεις του με την ΑΕΚ ηττήθηκε τέσσερις φορές, καλό θα ήταν να ερευνήσει ο Μανώλης Γαβαθιώτης μήπως και οι διαιτητές Κομίνης και Σιδηρόπουλος, που διαιτήτευσαν τα υπόλοιπα τρία ματς, ήταν και αυτοί καλεσμένοι του Θωμά στη γιορτή του.

Διαβάστε επίσης