Ο Τραμπ υψώνει τους τόνους με την Κίνα πριν την συνάντηση των G20

Λίγο πριν την  συνάντηση του  Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ  με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στα πλαίσια  της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20)  που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας στο Μπουένος Άιρες, τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Wall Street Journal πως εάν οι διαπραγματεύσεις είναι άκαρπες, θα προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών σε όλα τα υπόλοιπα εισαγόμενα προϊόντα που παράγονται στην Κίνα.

Από την 1η Ιανουαρίου  αναμένεται  να εφαρμοστεί η επιβολή των επιπρόσθετων δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή η άνοδος του συντελεστή δασμολόγησής τους στο 25% από το τρέχον 10%.

Διευκρίνισε ότι οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να ισχύσουν και για τα κινητά τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές της Apple Inc. που εισάγονται από την Κίνα και εκτίμησε ότι το πρόβλημα για τους αμερικανούς καταναλωτές δεν θα είναι τόσο οξύ εάν οι δασμοί είναι 10%, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Τραμπ χαρακτήρισε “πολύ απίθανο” να αποδεχθεί το αίτημα της Κίνας να μην προχωρήσει στην επιβολή των επιπρόσθετων δασμών, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα