«Ο Τσακαλώτος είναι προστιθέμενη αξία για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Αυξάνονται οι επικριτές της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να… «κρύψει» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο από την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίος ως συνήθως πήγε άπατο, καθώς θύμισε τις παλιές καλές εποχές του πολιτικού συστήματος και ήταν δομημένο στην γνωστή φράση «δώσε και μένα μπάρμπα». Φυσικά ο αποκλεισμός του Τσακαλώτου ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ με τις προεδρικές αποφάσεις.

Ως φαίνεται όμως το μόνο που κατάφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να βάλει απέναντι του ακόμη και στελέχη που υποτίθεται ήταν μαζί του, όπως ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου. Μάλιστα σε σημείωμα του ο κ. Κούλογλου ανέφερε:  «Με έκπληξη παρατήρησα στη χθεσινή, επικοινωνιακά άψογα οργανωμένη, συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τo οικονομικό του πρόγραμμα ότι απουσίαζε ο υπουργός που χειρίστηκε επί χρόνια την οικονομία και τα πήγε και καλά. Υποτίθεται ότι, με τις αλλαγές που έγιναν το φθινόπωρο, ο Ε. Τσακαλώτος θα επόπτευε τον τομέα της οικονομίας, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο τίτλος του επόπτη ήταν κάτι σαν τιμητική αποστρατεία. Η Έ. Αχτσιόγλου και ο Α. Χαρίτσης είναι πολύ αξιόλογα στελέχη, αλλά ο Τσακαλώτος είναι γνώστης του θέματος και δεν υπήρχε λόγος να λείπει.  Δεν ξέρω τι ακριβώς χωρίζει τον Τσίπρα από τον Τσακαλώτο. Σε πολιτικό επίπεδο, γιατί η πάλη των τάσεων δεν ενδιαφέρει παρά ένα πολύ στενό κύκλο και δεν έχει καμία σχέση με την πάλη των τάξεων. Οι πολιτικές διαφωνίες θα πρέπει να συζητηθούν επιτέλους, θα παρθούν αποφάσεις σεβαστές από όλους, ενώ πρέπει και από τους δύο να γίνουν βήματα συνεννόησης και συνεργασίας».

Η σειρά του Φίλη

Την σκυτάλη πήρε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο τόνισε με έμφαση: «Όπου είναι αναγκαίος συμμετέχει ο κ. Τσακαλώτος. Εγώ επειδή γνωρίζω την προσωπικότητα και την επιστημονική του συγκρότηση πιστεύω ότι είναι αναγκαίος να συμμετέχει παντού και όπου τον καλούν πηγαίνει και βοηθάει. Είναι προστιθέμενη αξία η συμμετοχή του».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην απουσία του πρώην υπουργού Οικονομικών και από την παρουσίαση του προγράμματος ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσακαλώτος έχει καθήκοντα. Καθημερινά είναι στη Βουλή, είναι εκείνος που με μία εξαιρετική ομιλία αποδόμησε την κυβερνητική θέση για το Ταμείο Ανασυγκρότησης, συμμετέχει σε όλες τις οικονομικές επεξεργασίες. Από εκεί και πέρα ο κ. Τσακαλώτος δεν είναι τομεάρχης, στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν οι αρμόδιοι τομεάρχες ο κ. Χαρίτσης και η κυρία Αχτσιόγλου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα