Ο Τσακαλώτος φτιάχνει συμμαχία και προκαλεί τον Τσίπρα

O Ευκλείδης Τσακαλώτος αποκτά υπερασπιστές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ρήγμα βαθαίνει στο κόμμα.

Νέες φωτιές άναψε ο βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος και στενός φίλος του πρώην υπουργού Οικονομικών ο οποίος με άρθρο του χαρακτηρίζει άδικη την κριτική που έγινε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προτρέπει τους συντρόφους του “να συζητάνε ήρεμα και απλά”.

“Τα σύνθετα ζητήματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα της αντιπολιτευτικής τακτικής απαιτούν να ζωντανέψουμε το Κόμμα, τις συλλογικές προωθητικές διαδικασίες του και να μάθουμε “… αδελφέ μου να συζητάμε ήρεμα και απλά” και τα πιο επίμαχα και δύσκολα ζητήματα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Ολόκληρο το άρθρο:

Μπορεί ένας ηγέτης της Αριστεράς να χρησιμοποιεί υψηλούς τόνους και χαρακτηρισμούς κατά των πολιτικών της αντιπάλων ; Μπορεί. Εάν θεωρεί ότι αυτοί συνάδουν με τα επιχειρήματα που έχει παρουσιάσει για να αποδείξει ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι χρησιμοποίησαν κατά συρροήν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και ” απατεωνιές” ( ακόμη και χαρακτηρισμούς περί ” εσχάτης προδοσίας” ) στη πολιτική τακτική τους.

Μπορεί ενα άλλο ηγετικό στέλεχος να θεωρεί λανθασμένους τους σκληρούς χαρακτηρισμούς; Μπορεί. Εάν εκτιμά ότι αυτοί δεν συνάδουν με τη τεκμηρίωση του αντιπολιτευτικού λόγου.

Προφανώς θεωρώ ότι η οξεία αντιπαράθεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφωνία του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον χαρακτηρισμό του Αλέξη Τσίπρα ” πολιτικός απατεώνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης”, είναι άδικη.

Στο μαζικό – λαϊκό – συμμετοχικό Κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που θέλουμε να είναι ο ανασυγκροτημένος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, και ο Αλέξης και ο Ευκλείδης δικαιούνται να χρησιμοποιούν τους τόνους που εκτιμούν ότι βοηθούν μια αντιπολιτευτική τακτική που θέλουμε να είναι και μαχητική και τεκμηριωμένη και υπεύθυνη και εναλλακτική προς το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ, προς το γαλάζιο ” επιτελικό κράτος” που οικοδομεί, προς επιλογές της που θεωρούμε καταστροφικές για το λαό και τη χώρα.

Όμως τα σύνθετα ζητήματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα της αντιπολιτευτικής τακτικής απαιτούν να ζωντανέψουμε το Κόμμα, τις συλλογικές προωθητικές διαδικασίες του και να μάθουμε “… αδελφέ μου να συζητάμε ήρεμα και απλά” και τα πιο επίμαχα και δύσκολα ζητήματα (αρκετά περιλαμβάνονται στον συνεδριακό απολογισμό δράσης της ΚΕ ) για να επανακτήσουμε την ηγεμονία ιδεών, που είχαμε στο διάστημα 2012-15 και να τεκμηριώσουμε την αναγκαιότητα της εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα