Ο Τσαβούσογλου απειλεί Ελλάδα και Κύπρο: «Υποθάλπουν τρομοκράτες – Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα»

«Ας μην παίζουν με τη φωτιά» δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας

Επίθεση για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, κατηγορώντας τις δύο χώρες ότι υποθάλπουν γκιουλενιστές (FETO) ή τρομοκράτες του PKK κι επιτρέποντάς τους να διατηρούν παρουσία ακόμα στα εδάφη τους!

«Χρησιμοποιούν και βάζουν μπροστά τρομοκρατικές οργανώσεις για να μας πολεμούν. Σαν Τουρκία, έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε αλληλέγγυοι με χώρες με τις οποίες είχαμε τις χειρότερες σχέσεις, για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία» είπε αρχικά ο Τσαβούσογλου.

«Ξέρουμε επίσης πως οι τρομοκρατικές οργανώσεις PKK και DHKP-C (Λαϊκό Επαναστατικό Απελευθερωτικό Μέτωπο) εκπαιδεύτηκαν στην Ελλάδα και πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον μας» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε: «Γκιουλενιστές της FETO βλέπουν την Ελλάδα όχι μόνο σαν χώρα διέλευσης, αλλά και ως έναν τόπο για να εγκατασταθυούν σαν πρόσφυγες. Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά με τη φιλοξενία τους. Θέλω να πω αυτό: τους επιτρέπουν να έχουν αντιπροσωπείες εκεί. Για το σκοπό αυτό, αν γίνει κάποια επίθεση από το μέρος τους προς εμάς, θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Στο ίδιο ύφος, ο Τσαβούσογλου έκανε λόγο για παρουσία του PKK και στην Κύπρο, απειλώντας του Ελληνοκύπριους πως «θα το πληρώσουν», αν γίνει κάποια επίθεση σε βάρος των Τουρκοκύπριων. «Ας μην παίζουν με τη φωτιά» είπε.

Ο  Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στις θαλάσσιες ζώνες και στις έρευνες, ανακαλύπτοντας… απόπειρες παραβίασης από την πλευρά Ελλάδας και Κύπρου.

«Όλες οι χώρες έχουν υφαλοκρηπίδα, έχουν χωρικά ύδατα. Οι έρευνες γίνονται σε αυτό το πλαίσιο. Έχουν γίνει 9 απόπειρες από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας τον τελευταίο χρόνο. Η τελευταία προσπάθεια έγινε σήμερα το πρωί Φυσικά δεν πέτυχαν τον στόχο τους, ενώ μερικές φορές έφερναν πλοία τρίτων χωρών. Όλα αυτά δείχνουν ότι οι χώρες που δεν είναι υπέρ της ισότιμης κατανομής, κάνουν βήματα αγνοώντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα