Ο Τσαβούσογλου ξαναχτυπά – «Στο μάτι» τη Θράκη βάζουν οι Τούρκοι

«Η Ελλάδα παραβιάζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη» υποστηρίζει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Μετά τις απειλές πολέμου στο Αιγαίο για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνέχισε τις προκλητικές του δηλώσεις βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο τη Θράκη όπου μιλάει για «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης και κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τα δικαιώματά της.

Δεν θα είναι ποτέ μόνοι

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συναντήθηκε στην Άγκυρα με μέλη της «τουρκικής μειονότητας» της Θράκης και για ακόμα μια φορά ανέφερε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης.

«Φιλοξενήθηκαν τα αξιόλογα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα. Η Ελλάδα συνεχίζει επίμονα να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας. Τα αδέλφια μας στη Δυτική Θράκη δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ μόνα τους!», γράφει χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα ο κ. Τσαβούσογλου παραθέτει και λίστα σύμφωνα με την οποία απαριθμεί τις παραβιάσεις εκ μέρους της Ελλάδας των δικαιωμάτων της μειονότητας στη Θράκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα