bpbg
bpbg

Ο Τσίπρας στην πορεία, ο Ιβάν στην αγωνία…

Ο Ιβάν που είδε τον Κυριάκο για να «μπλοκάρει» τον Μαρινάκη, και ο μπερδεμένος Αλέξης που υμνεί τον Τραμπ αλλά πάει και στις συγκεντρώσεις εναντίον του

Αυτά η «Α» τα έγραψε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ότι φέτος θα γίνει ροντέο.

Μη λέμε πάλι τα ίδια, για τις επιστολές Μαρινάκη πως ο Ολυμπιακός θα την κάνει από το πρωτάθλημα, όπως ο μπασκετικός. Καμία αξία δεν έχουνε.

Αυτά είναι για να πουλάνε πνεύμα με σανό μαζί στον λαό του ΠΑΟΚ ο Δουξ Λαβρέντι Μπέρια και ο Σταύρακας ο Κόλκας. Άλλο πράγμα θέλω να σου πω εγώ. Σοβαρά θα μιλήσουμε. Πολύ σοβαρά.

Ούτε θα σου πω ότι ο ΠΑΟΚ προδόθηκε από τον μικρό Γιωργάκη, που πρώτος-πρώτος ποστάρισε στο instagram ότι ο Ολυμπιακός να πάει στο καλό. Αυτά τα καταλαβαίνουνε και τα μικρά παιδιά, γιατί αντέδρασε ο ΠΑΟΚ και δεν αντέδρασε η ΕΠΟ. Σ’ το ξεκινάω. Από τα εύκολα πρώτα.

Ο Μαρινάκης άφησε να εννοηθεί ότι θα φύγει από το πρωτάθλημα. Μάλιστα. Ο Σαββίδης δεν έφυγε από το Κύπελλο; Τρία χρόνια πέρασαν μονάχα που ο Ιβάν δεν κατέβασε τον ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό Κυπέλλου στο Φάληρο. Υπάρχει καμία διαφορά;

Ο Μαρινάκης το είπε, αλλά κανένας δεν ξέρει αν θα το κάνει. Ο Σαββίδης το έκανε, όμως. Όπως ο μακαρίτης ο Βουλινός είχε πάρει τον ΠΑΟΚ κι έφυγε στο 73′ από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό το 1990, έτσι κι ο Ιβάν. Καμία διαφορά δεν έχει. Ένας Βουλινός με περισσότερα λεφτά είναι ο Σαββίδης.

Τότε, όμως, δεν υπήρχε internet, social media και τα ρέστα. Ούτε Κόλκας, ούτε Λευτεράκης Δούκας, ούτε Σαββιδοτεχνείο. Έτσι είναι. Αν οι πιτσιρικαρία του ΠΑΟΚ που έκανε ήρωα με τα like τους Σαββιδοτέχνες ήξεραν ότι ο Βουλινός μάζεψε την ομάδα κι έφυγε, μπορεί να την έψαχναν τη δουλειά.

Τώρα, ό,τι πει ο instaGiorgis. Τότε ήταν καλός ο Βουλινός και τώρα είναι κακός ο Μαρινάκης. Μια χαρά τα πάει το Σαββιδοτεχνείο.

Πάμε στο πιο σοβαρό. Βγάζει αυτή την επιστολή ο Μαρινάκης. Μάλιστα. Και πλακώνουνε οι Σαββιδοτέχνες, να πάει στο καλό ο Ολυμπιακός. Και ο μικρός Γιωργάκης, βέβαια, για να μη χάσει το κελεπούρι. Γιατί να πάει στο καλό; Επειδή 20 χρόνια έπινε το αίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, λέει ο υιός…

Αυτό γράφουνε όλοι με copy paste. Και πλακώνουνε τα ΠΑΟΚια από κάτω, να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο και τα ρέστα. Έτσι είναι. Μεγάλη τιμή για το ΠΑΟΚι να ποστάρει ο Κόλκας κι από κάτω να σχολιάσει. Νομίζει το ΠΑΟΚι ότι συμμετέχει. Ο Κόλκας, όμως, πληρώνεται γι’ αυτό, το ίδιο κι οι Σαββιδοτέχνες. Να μην ξεφύγω όμως.

Να φύγει, δηλαδή, ο Ολυμπιακός, επειδή έπαιρνε τα πρωταθλήματα 20 χρόνια. Μάλιστα. Να φύγει για όσα έκανε, όχι για το τώρα. Καταλαβαίνεις τη διαφορά, μάστορα;

Δηλαδή, όπως μας έκανες τόσα χρόνια, άλλαξε ο δίσκος και τώρα δεν δικαιούσαι διά να ομιλείς. Τώρα παίζουμε μπάλα εμείς, σου λένε οι Σαββιδοτέχνες. Τώρα είναι η σειρά μας. Κι αυτό το βαφτίσανε εξυγίανση.

Το γυρίσανε και στο σήμερα, όμως. Ο διαιτητής δεν έδωσε κανονικό πέναλτι στον ΟΦΗ, σου λένε, ούτε ακόμα ένα στον Μπαράλες. Μάλιστα. Άντε, σου λέω εγώ ότι του ΟΦΗ ήτανε. Άπαξ, όμως, και λες ότι ήταν του Μπαράλες, πρέπει να πεις ότι ήταν και το διπλό πέναλτι με τον Αστέρα, με τον Μάτος και τον Βαρέλα. Εκεί, ο VARατζής Μανούχος έκανε καλά.

Άπαξ, όμως, και λες ότι ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε, πρέπει να πεις και πού ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ. Κι όχι να κάνεις τουμπεκί με τους Κουτσιαύτηδες και τους Μανούχους. Έτσι είναι.

Παραδέχτηκε ποτέ το Σαββιδοτεχνείο ότι ευνοήθηκε; Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή. Μόνο για το καραμπινάτο του Βιεϊρίνια στη Λαμία. Το είπε ο Λουτσέσκου και τον φλομώσανε στα μπράβο. Φοβερά πράγματα.

Έτσι παίζεται το παιχνίδι. Από τη στιγμή που ο Σαββίδης έδωσε 3,5 μιλιόνια για να πάρει τις εκλογές, έτσι θα παιζότανε. Οι Σαββιδοτέχνες, βέβαια, δεν έμαθαν τίποτα για τις εκλογές. Όλα δημοκρατικά.

Πάμε παρακάτω. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γιατί δεν έβγαλε ανακοίνωση για τον Μαρινάκη; Επισήμως, σου λέω εγώ. Να έλεγε, κύριε Μαρινάκη, εμείς νομίζουμε αυτό.

Να σ’ το πω κι αυτό. Περίμενε την ΑΕΚ. Όπως το ακούς. Εμείς, εδώ, δεν γράφουμε παπαριές. Αφού έβαλε μπροστά το Σαββιδοτεχνείο να γράφει τις παπαριές του, ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ περίμενε ν’ αντιδράσει.

Και διαβάζεις στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ ότι ασχολούνται με την καλυτέρευση της απόδοσης της ομάδας. Κουβέντα.

Έτσι είναι. Δεν είναι κανένα κορόιδο ο Μελισσανίδης να παίξει το παιχνίδι του Σαββίδη. Κι εκεί άρχισαν τα ζόρια στον ΠΑΟΚ. Όπως το ακούς. Δεν τράβηξαν ζόρι που ο Μαρινάκης έβγαλε ανακοίνωση, και τους ήρθανε οι πόνοι που ο Μελισσανίδης δεν ακολούθησε.

Μπας, σου λέει, και γίνει κανένα κονέ με τον Μαρινάκη και τρέχουνε και δεν φτάνουνε. Κι εγώ σ’ το έγραψα στο προηγούμενο φύλλο. Ο Μελισσανίδης με τον Μαρινάκη κολλητοί για πολλά χρόνια ήτανε.

Τα τσούγκρισαν, μπορεί να τα ξαναβρούνε. Να πάει ο «Τίγρης» με τον Σαββίδη, ούτε στον άλλο κόσμο, μετά το πούλημα που του έκανε ο Σαββίδης στον τελικό του Βόλου.

Τις προάλλες, πάλι η «Α» το είχε γράψει ότι έγινε προσπάθεια για κονέ. Από τον ΠΑΟΚ. Στο Ωραιόκαστρο. Και τους απάντησαν οι ΑΕΚτζήδες ότι αυτός που θα πάει στον Μελισσανίδη και θα του πει ότι σε θέλει ο Σαββίδης, μετά θα τρέχει να κρυφτεί.

Ξανάγινε και νέα προσπάθεια από επιφανή Σαββιδοτέχνη. Ένα άσφαιρο έριξε, δηλαδή, μπας και τσιμπήσει ο Δημάτος και βγάλει καμία ανακοίνωση. Και μετά, τα βάψανε μαύρα στον ΠΑΟΚ. Μη γίνει καμιά στραβή, σου λένε, και βρεθούμε στην απ’ έξω.

Πάμε παρακάτω.  Ο Μαρινάκης έβγαλε μια ανακοίνωση. Μάλιστα. Και τα χώνει στην ΕΠΟ. Και ψάχνεις να βρεις πού είναι ο Γραμμένος. Σε κανένα πιθάρι τον κρύψανε και δεν έμαθε για την ανακοίνωση; Του τελείωσαν τα mb στο internet; Δεν τον πληροφόρησε κανένας; Τουμπέκα ο Βάγγος.

Εκτός κι αν περίμενε τον Ιβάν να του στείλει κανένα ραπόρτο. Ή μπορεί να βολεύτηκε μ’ αυτά που γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες. Να τον κάλυψαν, δηλαδή. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά ν’ απαντάς στον Μαρινάκη, άπαξ και δεν πάρεις γραμμή.

Κι άντε, ο Βάγγος πρέπει να πάρει γραμμή. Ο Αλέξης ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε ν’ απαντήσουνε; Εντάξει, τα παιδιά ήταν απασχολημένα με την πορεία στο Πολυτεχνείο, αλλά δεν μπορούσανε να κάτσουνε δυο λεπτά στο γόνατο να βγάλουνε καμία ανακοίνωση για τον Μαρινάκη;

Ποιος Τσίπρας και ποιος ΣΥΡΙΖΑ, ρε, σοβαροί να είμαστε. Εδώ οι τύποι το έβγαλαν από τα μάτια. Ο Αλέξης νομίζει ότι είναι 19 ετών. Πρώτος-πρώτος κοτσονάτος στην πορεία στο Πολυτεχνείο.

Εδώ κυβέρνησε τεσσεράμισι χρόνια, έκανε τις υποκλίσεις του στον Τραμπ, έλεγε πάντα «ναι» όταν του τηλεφωνούσε ο Πάιατ, και τώρα πάει στην πορεία επικεφαλής.

Εκτός κι αν πήγε για διαμαρτυρία εναντίον της εξωτερικής πολιτικής που ο ίδιος έκανε. Αλλάζει το πράγμα, τότε. Έτσι είναι οι γιαλαντζί αριστεροί στην Ελλάδα. Βγαίνουν στους δρόμους και εναντίον του εαυτού τους. Πλακώνονται και με τον εαυτό τους.

Να μην ξεφύγω, όμως, με το Αλεκάκι, που το παίζει μπουφάν δεκαετίας του ’80. Αντίσταση και καλά. Άσχετο, τώρα, που στη Θεσσαλονίκη το στεφάνι του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο το πετάξανε σε κάδο σκουπιδιών.

Για να σ’ το τελειώσω με τον Αλέξη. Προσβολή σε αυτούς που τον ψήφισαν ήταν αυτό με την πορεία. Σου λέει ο Αλέξης, όλο και κάποιο κορόιδο παραπάνω θα τσιμπήσω αν βάλω τζιν και φωνάζω συνθήματα κατά των Αμερικάνων.

Από τη χλίδα με τα κότερα, στην πορεία. Κι άμα ξαναβγώ, μία από τα ίδια. Εγώ, πάντως, αν ήμουνα Πάιατ, ο πρέσβης ο Αμερικάνος, θα έβγαζα ανακοίνωση ότι τον περιμένω στην πόρτα της πρεσβείας τον Αλέξη. Θεσμικά, δηλαδή. Ο Αλέξης περπάτησε καμιά κατοστή μέτρα για τις φωτογραφίες και μετά την έπεσε για σκοτς ον δε ροκς.

Κι όπως σ’ τα είπα, μετά την επίσκεψη του Σαββίδη στον Μητσοτάκη, τελείωσε το παραμύθι και θα την πληρώσει ο Αυγενάκης. Ακούς δελτίο ειδήσεων Κυριακή βράδυ στο ΟΡΕΝ του Σαββίδη, πρώτη είδηση ο Αυγενάκης.

Που απάντησε στην επιστολή του Ολυμπιακού, ενώ δεν είπε ποτέ τίποτα για τον ξυλοδαρμό του Τζήλου. Κι ο Λευτεράκης ο Δούκας, βέβαια, στην τηλεφωνική γραμμή για δηλώσεις.

Αυτός είναι ο καημός του Δούκα Λαβρέντι Μπέρια. Ο Τζήλος. Κι άντε, σου λέω εγώ ότι ο Αυγενάκης κάνει μία δήλωση ότι καταδικάζει την επίθεση κι ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της.

Εύκολο πράγμα αυτά για έναν πολιτικό. Θα βγει τίποτα; Θα καλυφθεί ο Λευτεράκης ο Δούκας; Που δούλευε στο site του Μαρινάκη και τα έπαιρνε ο Λευτεράκης, για να μην ξεχνιόμαστε.

Το τελειώνω. Αφού ο Αυγενάκης δεν βγαίνει να πει τι έγινε με τον Τζήλο, να το πει στα ίσια και παλικαρίσια ο Λευτεράκης ο Δουξ. Ρεπόρτερ είναι. Να πει ότι θ’ αποκαλύψει τους δράστες και ποιος τους έστειλε στη Λάρισα. Παστρικές δουλειές. Να τα πει φόρα-παρτίδα και μετά, στα δικαστήρια για αποδείξεις ο γιαλαντζί ντερβίσης Λευτεράκος.

Μπλόκαρες τον instaGiorgis; Αυγενάκη, παραιτήσου!

Τι χώρα είναι αυτή η Ελλάδα, ρε φίλε. Ο μικρός Γιωργάκης να βγαίνει και να λέει του Αυγενάκη να παραιτηθεί. Τον μπλόκαρε στο instagram τον instaGiorgis ο Αυγενάκης.

Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει στον μικρό Γιωργάκη. Άπαξ και τον μπλόκαρες, του έκοψες τα πόδια. Παιχνίδι είναι το instagram για τον πιτσιρικά Γιωργάκη. Παίζει κάθε μέρα και μετά κάνει συνομιλίες με τους Followers.

Βασιλιάς είναι εκεί ο Γιωργάκης, κάνει ό,τι γουστάρει. Αυτή είναι η δουλειά του. Να ποστάρει όλη τη μέρα και μετά να προτείνει κανέναν παίκτη που είδε στο youtube.

Και πάει ο Αυγενάκης και τον μπλοκάρει. Είναι σοβαρός ο υπουργός; Μόνο και μόνο γι’ αυτό, πρέπει να παραιτηθεί ο Αυγενάκης. Ή, να ξεμπλοκάρει τον instaGiorgis και να συνομιλούνε. Να γράφει ο ένας, ν’ απαντάει ο άλλος. Αυτό είναι το σωστό. Αυτή είναι η ζωή του όλη του μικρού Γιωργάκη.

Πρέπει ο Λευτέρης να δείξει κατανόηση. Τι θέλει; Να πάθει κατάθλιψη ο υιός; Αν γίνει κι αυτό, μετά πώς θα γελάμε;

Ο Γραμμένος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία

Ο Βάγγος ο Γραμμένος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με την επιστολή του Μαρινάκη. Για υπέρογκους μισθούς κάνει λόγο ο Μαρινάκης στην ΕΠΟ. Μάλιστα.

Βγαίνεις εσύ, ως πρόεδρος της ΕΠΟ, και λες, κύριε Μαρινάκη, είστε μεγάλος ψεύτης. Να το μισθολόγιο. Ο μηνιαίος μισθός του Τριτσώνη δεν είναι 15.000 ευρώ τον μήνα, ούτε του Κουκουλάκη. Τα παιδιά αμείβονται με μισθούς Αχτσιόγλου, δηλαδή 551 ευρώ μικτά.

Ούτε οι Μπάρτζηδες και οι  Χολέβες παίρνουν κανένα οχτάρι τον μήνα. Παίρνουν λίγο παραπάνω από το βασικό, κολλάνε και ένσημα. Έτσι είναι. Μοναδική ευκαιρία να τον κολλήσει στον τοίχο τον Μαρινάκη έχει ο Βάγγος. Και για να τον αποτελειώσει τον Μαρινάκη, κοπανάει και τη φορολογική δήλωση του Μέλο με το μέλι.

Ότι είστε συκοφάντης που λέτε ότι ο Περέιρα πανταλονιάζει 22.500 τον μήνα. Και τώρα που το θυμήθηκα. Αφού ο Μαρινάκης είναι κράτος, που γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες, δεν μπορεί να βρει πόσο τσουβαλιάζουνε Περέιρα και Μπάρτζηδες;

 

Διαβάστε επίσης