Ο Τσιτσιπάς μίλησε στο BBC και αποκάλυψε την συμβουλή του Τζόκοβιτς(vid)

Με αφορμή τον θρίαμβο του στα ATP Finals του Λονδίνου ο Στέφσανος Τστσιπάς έδωσε συνέντευξη στο BBC και μίλησε για την εμπειρία του στην O2 Arena.

Επίσης αποκάλυψε την συμβουλή που του έχει δώσει ο Τζόκοβιτς, δηλαδή, να παραμένει πάντα χαμογελαστός και θετικός.

Ακόμα, εξήρε τον Ντομινίκ Τιμ, τόσο για τον χαρακτήρα του, όσο και για τις ικανότητές του στο τένις, ενώ εκμυστηρέυτηκε και ποιους θεωρεί του επόμενους μεγάλους αντιπάλους του.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Για τον πρωτιά του στα ATP Finals: «Είμαι ευγνώμων και χαρούμενος για τη στήριξη που είχα αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο», . «Ήταν φανταστικά, πολλοί άνθρωποι ήρθαν εδώ για να με δουν από την πατρίδα μου, την Ελλάδα. Πήρα πολλή θετική ενέργεια, τη μετέτρεψα σε μαχητικό πνεύμα και είμαι περήφανος για τον εαυτό μου».

Για την συνήπαρξη του με τους σπουδαίους τενίστες της εποχής: «Θυμάμαι να κάθομαι μαζί τους και να συζητάω, προσπαθώντας να πάρω όσες περισσότερες συμβουλές γίνεται. Θυμάμαι τη συμβουλή που μου έδωσε ο Τζόκοβιτς: να μείνω χαμογελαστός, να μείνω θετικός και τα πράγματα θα έρθουν όπως τα θέλεις. Είναι απίστευτο. Για μένα και μόνο η συμμετοχή μου εδώ ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το να φεύγω με το τρόπαιο από το Λονδίνο το κάνει πολύ ξεχωριστό».

Για τον Ντόμινικ Τιμ: «Έχουμε μια πολύ καλή σχέση εκτός γηπέδου, αλλά εντός γηπέδου είμαστε αντίπαλοι. Έχει μια πολύ καλή προσωπικότητα και είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε πολλούς αγώνες στο μέλλον και με κάνει πάντα να θέλω να γίνομαι καλύτερος παίκτης, ελπίζω να νιώθει και εκείνος το ίδιο. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω ακόμα καλύτερα φέτος στο Laver Cup, όπως και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας της Ευρώπης. Παίζει με πολύ ένταση στον κόσμο και είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες».

Για τους μελλοντικούς μεγάλους αντιπάλου του: «Έχω πολλούς! Υπάρχουν πολλοί παίκτες από τη νέα γενιά με τους οποίους ήδη έχω παίξει πολλές φορές.Έχω παίξει με τον Ζβέρεφ, τον Σαποβάλοφ, τον Φίλιξ, τον Τιμ, είναι λίγο μεγαλύτερος από μένα αλλά νιώθω πως έχουμε ακόμα πολλές αναμετρήσεις μπροστά μας, τον Ντε Μινόρ, τον Κετσμ’ανοβιτς, όλα αυτά τα παιδιά. Είναι συναρπαστικό για το άθλημά μας γιατί υπάρχουν όλοι αυτοί οι παίκτες, που έχουν διαφορετικά στυλ παιχνιδιού, διαφορετικές σωματοδομές, διαφορετικές προσωπικότητες. Υπάρχει ποικιλία και το άθλημά μας θα έχει πολύ ενδιαφέρον τουλάχιστον για τα επόμενα 10-15 χρόνια».

Διαβάστε επίσης