bpbg
bpbg

Ο Τζόνι της Τσίβας προπονητής στην Εθνική ομάδα

Γελάνε και τα τσιμέντα με την απόφαση της ΕΠΟ να πάρει τον Jonny Φαν ’τ Σιπ προπονητή από την… Παναχαϊκή της Ολλανδίας, που στη μεγαλύτερη ομάδα που δούλεψε ήταν η Chivas, έφυγε νύχτα, ενώ πήρε προπονητή και τον Μιχάλη Βαλκάνη με 250.000 τον χρόνο

Για τον Φαν ’τ Σιπ τα έγραψε η «Α» στο περασμένο φύλλο. Από τις 250 μεγάλες ομάδες του κόσμου, δύο έχουνε Ολλανδούς προπονητές. Ο Άγιαξ και η Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο Τζόνι περιπλανώμενος ήτανε, πήγε Μεξικό, Αυστραλία, τελευταία προπονούσε ένα χωριό στην Ολλανδία, το Τσβόλε, και βρέθηκε στην Εθνική Ελλάδος. Όλα τα θαύματα μαζεμένα.

Να τον σταματούσε, δηλαδή, καμία τσιγγάνα στον δρόμο για να του πει τη μοίρα του και να του έλεγε ότι θα γίνει προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, θα την πλάκωνε στο ξύλο ο Τζόνι. Γιατί θα νόμιζε ότι τον κορόιδευε, δηλαδή.

Τα έγραψε αυτά η «Α». Ότι άπαξ και ψάχνουν για προπονητή ο Βρακάς με τον Παπαχρήστου, ψώνισες από σβέρκο. Κι αν κονόμησαν οι μανατζαραίοι, κανένα πρόβλημα. Λεφτά έχει η ΕΠΟ, να φάνε κι οι κότες.

Να βάλεις, δηλαδή, τον Παπαχρήστου και τον Βρακά να κάνουνε μια θεωρητική συζήτηση για το πώς παίζεται το 4-2-3-1, να μη σου μείνει άντερο στο στομάχι. Δυο χρόνια ζωή θα πάρει όποιος τους ακούσει.

Κι ήρθε ο Τζόνι στην Ελλάδα, και το ’παιζε δύσκολος. Στα λεφτά, δηλαδή. Πάνω από 2 μιλιόνια ζητούσε για το τιμ. Και καλά κάνει, όμως, ο Τζόνι.

Σου λέει, άπαξ και δουλεύω στην Ξάνθη της Ολλανδίας και με θέλουν στην Εθνική τους, κοροϊδάρες είναι. Και το έπαιζε βαρύ πεπόνι με τα λεφτά.

Σου λέει, ευκαιρία της ζωής μου είναι αυτή η αρπαχτή. Άπαξ και μ’ έχουνε θεό επειδή δούλεψα στην Παναχαϊκή της Ολλανδίας και το εκτιμούν, να τους τα πάρω.

Μάλιστα. Και γιατί δεν του λέγανε οι Βρακάδες, ρε Τζόνι, που το παίζεις τζίνι, πώς έγινε και σε 17 αγώνες με τη Μέλμπουρν Χαρτ κατάφερες να μη νικήσεις μια φορά;

Το ’μαθαν από το βιβλίο Γκίνες ή όχι; Για πες μας πώς έγινε, κι εμείς σου δίνουμε ό,τι γουστάρει η ψυχή σου. Αυτό έπρεπε να το πούνε. Για να τον χαμηλώσουνε τον Τζόνι.

Και τον κοιτάγανε μ’ ανοιχτό το στόμα. Μεγάλη προσωπικότητα, σου λένε. Το αγαπημένο παιδί του Κρόιφ. Και τι έγινε, δηλαδή; Όποιον συμπαθούσε ο μέγιστος Γιόχαν, πάει να πει ότι κάνει και για προπονητής;

Και στην Τσίβας του Μεξικού, ο Κρόιφ τον έστειλε. Έκανε τίποτα ο Τζόνι; Πήγε τέλη Απριλίου του 2012 κι απολύθηκε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Έμπλεξαν εκεί Τσίβας και Τζόνι Γουόκερ, την κάνανε ουίσκι την ομάδα.

Τέλος πάντων, ο Τζόνι το παζάρεψε. Μάλιστα. Και διαβάζεις το Σαββιδοτεχνείο, που έχει ενημέρωση κατ’ ευθείαν από τον Γραμμένο και σου πέφτουνε τα τσαούλια.

Ο Τζόνι θα παίρνει, λέει, 550.000 τον χρόνο, ενώ ίδια λεφτά θα πάρουν κι ο βοηθός του, Άρον Βίντερ, κι ένας Ελληνοαυστραλός, ονόματι Μιχάλης Βαλκάνης.

Μάλιστα. Περισσότερα από τον Άγγελο ο Τζόνι. Αμαρτία από τον Θεό. Ο Άγγελος έχει παίξει και Champions League με τον Παναθηναϊκό τουλάχιστον, και να παίρνει περισσότερα ο Τζόνι;

Ο Βίντερ υπήρξε μεγάλη προσωπικότητα. Μάλιστα. Ως παίκτης, όχι ως προπονητής. Δεν το ξέρει το έργο. Για τους κώνους στην προπόνηση είναι και να μαζεύει τις μπάλες.

Ο Βαλκάνης τι ακριβώς είναι; Μεταφραστής; Κανένας διακεκριμένος επιστήμονας του ποδοσφαίρου; Κανένας που γνώρισε ο Τζόνι στη Μελβούρνη και κοπανάγανε ούζα;

Τι ακριβώς είναι και τον κάνανε βοηθό; Ρωτήσανε τον Ποστέκογλου που ήταν προπονητής στην Εθνική Αυστραλίας και τον πρότεινε;

Ένας μέτριος ποδοσφαιριστής ήταν ο Βαλκάνης. Έπαιξε στον Ηρακλή, στη Λάρισα και τον Άγιο Νικόλαο. Μιλάμε για φοβερά προσόντα το παλικάρι.

Γνωρίστηκε με τον Τζόνι στην Αυστραλία κι έγινε βοηθός του στην Παναχαϊκή της Ολλανδίας και τον πήρε μαζί του στην Ελλάδα. Να φάει γλυκό ψωμί και στην πατρίδα. Πού αλλού θα έπαιρνε 250 χιλιάρικα τον χρόνο ο Μιχάλης; Άμα τα έπαιρνε στην Τσβόλε, δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα.

Και για να το κλείσω. Γιατί να έχει δύο βοηθούς ο Τζόνι; Ένας δεν του έφτανε; Τι θα κάνουνε, δηλαδή, ο Μιχάλης με τον Άρον; Θα πλακώνονται να κουβαλάνε τις μπάλες για να δείξουν ότι δουλεύουν;

Φτάνει το ΟΚ του Ιβάν, των διεθνών περισσεύει

Ο Βρακάς κι ο Παπαχρήστου, που βρήκανε μέσω μανατζαραίων τον Φαν ’τ Σιπ, τους διεθνείς τούς ρώτησαν; Πολύ σοβαρά μιλάμε τώρα. Οι διεθνείς δεν τον έφαγαν τον Αγγελάρα; Αυτοί τον έφαγαν. Δεν έπρεπε να τους ρωτήσουνε ποιον θέλουν;

Έτσι πάει. Όταν δέχεσαι εσύ, σαν ΕΠΟ, να σου κουμαντάρουν την Εθνική μερικοί διεθνείς, πρέπει να λαμβάνεις υπ’ όψιν σου και τη γνώμη τους.

Κι άντε, εγώ δεν σου λέω να ρωτήσεις τον Κολοβό κι αυτόν από τον Αστέρα που τον έκανε διεθνή ο Άγγελος, όπως έκανε κάποτε ο Αρχοντίδης διεθνή ό,τι κυκλοφορούσε στο ποδόσφαιρο.

Δεν έπρεπε να ερωτηθεί ο Παπασταθόπουλος με τον Μανωλά; Δεν έπρεπε να ερωτηθεί ο Φορτούνης; Να πούνε τη γνώμη τους. Με την καλή έννοια.

Παίκτες παγκόσμιας κλάσης είναι. Δεν ρωτήθηκε κανένας. Όπως δεν ρωτήθηκε κανένας, όταν πήρανε τον Αγγελάρα. Είχανε το ΟΚ από τον Ιβάν ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα παίζουν όλοι στις εθνικές, τον πήρανε τον Αγγελότατο. Χαίρετε.

 

Διαβάστε επίσης