Αν ο Τζόνι Βαν τ’ Σιπ είχε “καρύδια”…

Ο Ολλανδός τεχνικός Τζόνι Βαν τ’ Σιπ βγήκε στο κανάλι του Σαββίδη για συνέντευξη και δεν χρειάστηκε και πολύ ώρα για να πείσει τους τηλεθεατές ότι δεν έχει «καρύδια». Ότι είναι ένα απλό ενεργούμενο της «εξυγίανσης» του Γραμμένου και των άλλων.

Ο Τζόνι Βαν τ’ Σιπ, αν είχε «καρύδια» θα έβγαινε στο κρατικό κανάλι να τα πει όλα αυτά κι όχι στου Σαββίδη. Βγήκε εκεί, γιατί θα μιλούσε σ’ ένα προστατευμένο περιβάλλον. Δεν θα τον πίεζαν. Δεν ρωτήθηκε καν αν επί της ουσίας οι δηλώσεις του Σιόβα τον αντιπροσωπεύουν, αν δηλαδή, η εθνική χρειάζεται την εμπειρία των δυο διεθνών.

Ο Τζόνι Βαν τ’ Σιπ, αν είχε «καρύδια» θα έλεγε ότι στις ομάδες, αλλά και στην εθνική, δεν χρειάζεται και πολύ… δημοκρατία. Από τη μία απέκλεισε τον Σιόβα επειδή… μίλησε κι από την άλλη, ο Ολλανδός αυτοπροσδιορίστηκε… «δημοκράτης». Έτσι την είχε στο μυαλό του τη δημοκρατία; Θέλει «καρύδια» η δημοκρατία.

Ο Τζόνι Βαν τ’ Σιπ, αν είχε «καρύδια» δεν θα φοβότανε να πει ότι ο Παπασταθόπουλος με τον Μανωλά δεν θα ξανακληθούν στην εθνική ομάδα. Ούτε ρωτήθηκε, ούτε μίλησε γι αυτό. Διότι άλλο είναι ν’ αποκλείει τον Σιόβας και άλλο να απορρίπτει δυο από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο.

Ο Τζόνι Βαν τ’ Σιπ, αν είχε «καρύδια», δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του να κολλήσει την… πανδημία της «εξυγίανσης». Θα έβγαινε να το πει ευθέως τι έλεγε μαζί τους όταν τους τηλεφωνούσε, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε ότι μιλούσε μαζί τους. Να διαψεύσει ότι τους έλεγε πως μόλις αλλάξει η διοίκηση στην ΕΠΟ θα τους ξανακαλέσει. Να το διαψεύσει, εδώ και τώρα. Αν  έχει «καρύδια».

Ο Τζόνι Βαν τ’ Σιπ, αν είχε «καρύδια» δεν θα έπαιρνε μία απόφαση με… αναδρομική ισχύ για τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά. Τους απέκλεισε επειδή είχαν καταφερθεί εναντίον του «ιεραπόστολου» της «εξυγίανσης» Άγγελου Αναστασιάδη! Τον οποίο η ΕΠΟ απέλυσε, γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, δικαιώνοντας, έτσι, τους δυο διεθνείς αμυντικούς.

Ο Τζόνι Βαν τ’ Σιπ, αν είχε «καρύδια», έπρεπε να καλέσει τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά και να εξηγηθεί μαζί τους, ότι δεν θέλει δηλώσεις. Αν υπάκουαν, έχει καλώς. Αν όχι, θα έφευγαν μόνοι τους. Για να το κάνεις αυτό, θέλει μεγάλα «καρύδια», ν’ αντισταθείς στον ετσιθελισμό του Γραμμένου και των άλλων γραμμένων.

Ο Τζόνι Βαν τ’ Σιπ, αν είχε «καρύδια» θα τηλεφωνούσε ο ίδιος στον Σιόβα να του ανακοινώσει την απόφασή του και δεν θα έβγαινε στην τηλεόραση. Έτσι ενεργούν οι σοβαροί προπονητές.

Ο Τζόνι Βαν τ’ Σιπ, αν είχε «καρύδια», θα έπαιρνε θέση που η εθνική ομάδα έπαιζε στο «άψυχο» κι αχανές ΟΑΚΑ, αντί στο «Καραϊσκάκη», επειδή έτσι αποφάσισε ο Γραμμένος, για την κόντρα του με το Μαρινάκη. Και ποιος πλήρωσε για την φυγή από το «Καραϊσκάκης»; Η εθνική.

Ο Τζόνι Βαν τ’ Σιπ, αν είχε «καρύδια», θα καυτηρίαζε τους τσαμπουκάδες έστω και λίγων οπαδών του ΠΑΟΚ να… απαγορεύσουν στην εθνική να χρησιμοποιεί ως έδρα την Τούμπα.

Ο Τζόνι Βαν τ’ Σιπ, αν είχε «καρύδια», θ’ απέφευγε να κάνει «αποκαλύψεις» περί αποκλεισμού του Σιόβα, γιατί γνώριζε ότι έτσι θα δίχαζε τους οπαδούς του ομάδων, όπως κι έγινε. Έπαιξε το «παιχνίδι» της «εξυγίανσης». Γιατί δεν έχει «καρύδια».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα