Ο Βαγγέλης Γραμμένος πρώτος έμμισθος πρόεδρος στην ιστορία της ΕΠΟ

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ανοίγει δια νόμου την πόρτα πληρωμής των προέδρων όλων των Ομοσπονδιών

O πρώτος έμμισθος πρόεδρος στα 92 χρόνια της ιστορίας της ΕΠΟ γίνεται o Βαγγέλης Γραμμένος. H FIFA είχε ζητήσει να περιληφθεί στο καταστατικό η θεσμική ιδιότητα του “εκτελεστικού προέδρου” ώστε ο εκάστοτε πρόεδρος και στην προκειμένη περίπτωση ο Β. Γραμμένος να αμείβεται.

Στο άρθρο 38 του καταστατικού της ΕΠΟ που είχε εγκριθεί απ’ το Πρωτοδικείο τον Ιούλιο του 2017, προβλέπεται ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θ’ αποφασίζει κατά πόσο θα ενεργεί ως Εκτελεστικός Πρόεδρος ή όχι. Σε περίπτωση που θα ενεργεί ως Εκτελεστικός πρόεδρος, η Εκτελεστική Επιτροπή θ’ αποφασίζει για την αποζημίωσή του κατόπιν εισήγησης της επιτροπής οικονομικών θεμάτων.

Στην ιστορία της ΕΠΟ, οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας αρκούνταν σε πλουσιοπάροχα οδοιπορικά και κατά καιρούς είχαν επικριθεί για το πώς παρατάνε τις δουλειές τους και απασχολούνται με μια θέση ατελείωτες ώρες δίχως να έχουν οικονομικά οφέλη. Το… πώς ζούσαν, ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι απαιτήσεις στην ΕΠΟ ήταν πολύ μεγάλες, αποτελούσε απορία μεγάλου μέρους φιλάθλων και παραγόντων.

Για να διαλυθούν οι σκιές αυτές, η FIFA ώθησε την Πολιτεία και την Ομοσπονδία προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, της έμμισθης θέσης.

Στην προκειμένη περίπτωση ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης έχει συμφωνήσει και το σχετικό νομοθέτημα θα περάσει εντός του μήνα.

Με όχημα την ΕΠΟ μάλιστα, το Υπουργείο Αθλητισμού προτίθεται να διευρύνει το μέτρο, προκειμένου ν’ αμείβονται οι πρόεδροι όλων των αθλητικών Ομοσπονδιών. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο αναμένεται με τις επιχορηγήσεις να υπάρχει σχετικό κονδύλι που θα καλύπτεται από την Πολιτεία, ώστε αυτοί που ασχολούνται με τις αθλητικές Ομοσπονδίες και αφιερώνουν χρόνο και χρήμα, να μην προσβλέπουν σε κάτι άλλο, αλλά να ξέρουν πως θα αμειφθούν για την προσπάθεια που κάνουν και τις εργατοώρες που αφιερώνουν.

 

Διαβάστε επίσης