Ο Βαρουφάκης γκρέμισε το αφήγημα της Προοδευτικής Διακυβέρνησης

Η Προοδευτική Διακυβέρνηση που ονειρεύεται ο Αλέξης Τσίπρας, υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, με την συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ 25 προς το παρών σκοντάφτει πάνω σε ένα πρώην συνεργάτη του, τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματος του τόσο σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, όσο και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Μας θέλουν στο όλοι μαζί γιατί επιδιώκουν την διάλυση του ΜέΡΑ25. Μας θέλουν ως μία συνιστώσα τους για να γίνουν εκείνοι υπουργοί. Όσο είμαι εδώ ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα δώσουμε σε καμία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ», ξεκαθάρισε ο κ. Βαρουφάκης. Ειδικότερα, λίγο πριν κλείσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ο Γιάνης Βαρουφάκης πήρε τον λόγο για να τοποθετηθεί στο θέμα αυτό. Τόνισε ότι πρώτο το ΜέΡΑ25 είχε «καλέσει σε παλλαϊκή συστράτευση εναντίον του μνημονίου, εναντίον του επιτελικού κράτους, εναντίον της παρασιτικής ολιγαρχίας του Μητσοτάκη». Απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε καμία, είπε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, ούτε από το ΚΙΝΑΛ, ούτε από το ΚΚΕ. «Η απάντηση ήρθε μετά από την Κουμουνδούρου με το πάμε όλοι μαζί και τα περί προοδευτικής συγκυβέρνησης  και με το ΚΙΝΑΛ».

Ο κ. Βαρουφάκης αποσαφήνισε επίσης ότι «μας ζητάνε να λέμε ότι η Αριστερά μπορεί να κυβερνήσει χωρίς ρήξη με την Τρόικα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εκλογών του Ιουλίου έκανε ακόμα και την παραγγελία για τις κάμερες που θα αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των διαδηλωτών στους δρόμους. Μας λένε ότι αυτό είναι η ενηλικίωση της Αριστεράς. Στο «όλοι μαζί» λοιπόν, του ΣΥΡΙΖΑ εμείς απαντάμε ΟΧΙ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα