Ο Βασιλειάδης υποκαθιστά Γραμμένο, Στράτο και Γκαγκάτση

Στην ιδιότητα του υφυπουργού Αθλητισμού, ο Γιώργος Βασιλειάδης πρόσθεσε -εν τοις πράγμασι- και αυτή του υπερπαράγοντα στο ποδόσφαιρο. Βρήκε πρόσφορο έδαφος και αποφάσισε να δράσει. Διαπιστώνοντας, σύμφωνα με δημόσια τοποθέτησή του, ότι «λίγκα δεν υπάρχει» και πως η ΕΠΟ αδυνατεί να ανταποκριθεί (και) στον επιτελικό ρόλο της. Έτσι, υποκατέστησε τους Βαγγέλη Γραμμένο (πρόεδρο ΕΠΟ), Γιώργο Στράτο (πρόεδρο λίγκας), Βασίλη Γκαγκάτση (διευθύνοντα σύμβουλο λίγκας) και τα ΔΣ στη Super League και την ομοσπονδία.

Χθες (29/3) το βράδυ συναντήθηκε με τις 8 τηλεοπτικά «άστεγες» ποδοσφαιρικές εταιρίες. Δηλαδή, τις ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλωνας Σμύρνης, Κέρκυρα, Πλατανιάς. Αυτές ζήτησαν -να λειτουργήσει σαν μάνατζερ και- να τους εξασφαλίσει συμβόλαιο για τους εντός έδρας αγώνες τους. Σε διαφορετική περίπτωση απείλησαν ότι θα μπλοκάρουν την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος.

Ο υφυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχτηκε το αίτημά των 8 ΠΑΕ. Τους έταξε ότι μπορεί να βρεθεί τηλεοπτική στέγη, προφανώς, στην ΕΡΤ. Μάλιστα με απίθανα νούμερα. Αν ισχύουν οι πληροφορίες, από κάποιες ΠΑΕ, ότι αναφέρθηκε ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο, για κάθε μια. Υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα συναινέσουν στην πρόταση του υφυπουργού για δομικές αλλαγές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ποιο είναι το σχέδιο που πρότεινε ο Γιώργος Βασιλειάδης; Να διαλυθούν Super και Football League και να δημιουργηθούν δύο επαγγελματικές κατηγορίες. Οι Super League 1 και 2 με δέκα ομάδες έκαστη. Οι 8 άκουσαν θετικά το σκέλος που αφορά την τηλεοπτική και οικονομική εξασφάλισή τους αλλά όχι με ζέση το σχέδιο. Δεν το απέρριψαν αλλά δεν αποδέχονται εύκολα την ενδεχόμενη παρουσία τους στη δεύτερη κατηγορία, αφού θα έχουν σημαντικές απώλειες σε πρεστίζ και έσοδα.

Το σχέδιο του εξέθεσε, λίγο αργότερα, και στους διευθύνοντες συμβούλους των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ. Στο γραφείο του υφυπουργού -εκ μέρους των τριών εταιριών- βρέθηκαν οι Μηνάς Λυσάνδρου, Γιάννης Βρέτζος και Μάκης Γκαγκάτσης.

Κυρίαρχο θέμα, πάντως, σε αυτή τη συνάντηση ήταν η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και το ενδεχόμενο GRexit. Ο υφυπουργός (ξανα)ζήτησε από τους τρεις να «πέσουν οι τόνοι» και να βρεθούν τρόποι συνεργασίας και κοινής πορείας. Σε διαφορετική περίπτωση, ισχυρίστηκε, ότι εκτός από τις FIFA/UEFA θα αναγκαστεί να λάβει σκληρά μέτρα και η πολιτεία.

Διαβάστε επίσης