Ο Βενιζέλος «ζωγράφισε» το πολιτικό κέντρο

Τι ετοιμάζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δέχεται πιέσεις και από πανεπιστημιακούς και από πρώην συντρόφους του

Το τελευταίο διάστημα ακούμε ολοένα και περισσότερο για το λεγόμενο πολιτικό κέντρο. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του, ενώ και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον συγκεκριμένο χώρο και να πιέσουν κι άλλο το ΚΙΝΑΛ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τα φοιτητικά του χρόνια κινείται στο χώρο του πολιτικού κέντρου ρωτήθηκε πρόσφατα να δώσει την δική του εξήγηση για το τι σημαίνει ο συγκεκριμένος χώρος στην πολιτική και την σημασία του. «Το κέντρο ανήκει στη γεωμετρία, βασικά, ως έννοια. Στην πολιτική, το να δηλώνεις Κέντρο, ή Αριστερά, ή Δεξιά στις ημέρες μας σημαίνει πάρα πολύ λίγα πράγματα, σημαίνει ότι προέρχεσαι από μία παράδοση», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την γνώμη του «σημασία έχει να είσαι πραγματικά προοδευτικός, να μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει, να είσαι έτοιμος να αποδεχθείς με ρεαλισμό, αλλά και με ευαισθησία τις νέες καταστάσεις, να τις προλάβεις, να τις ρυθμίσεις, να ενώσεις την κοινωνία, να είναι η πολιτική σου προοδευτική και συμπεριληπτική και αποτελεσματική, να μπορείς να εκφρασθείς με ένα όραμα αλλά και να διοικήσεις, να διαχειρισθείς. Αν αυτό λέγεται Κέντρο, ή εάν λέγεται Σοσιαλδημοκρατία, ή εάν λέγεται Κεντροδεξιά, ή εάν λέγεται όπως αλλιώς θέλουμε, στις ημέρες μας έχει πάρα πολύ μικρή σημασία».

Για να καταλήξει πως «η αιχμαλωσία σε σχήματα τα οποία έρχονται βαθιά από το παρελθόν δεν μας βοηθά αυτή τη στιγμή και πρέπει να είμαστε λίγο πιο ελεύθεροι, πιο ανοικτοί, για να μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά». Από αυτή την απάντηση είναι πολύ λογικό να ξεκινήσουν συζητήσεις για το τι ετοιμάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ας μην λησμονούμε ότι δέχεται πιέσεις και από πανεπιστημιακούς και από πρώην συντρόφους του (Φλωρίδης, Μανιάτης κ.α.) να προχωρήσει σε ίδρυση νέου κόμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα