Ο Βόλος γίνεται(;) Ηρακλής(!!!), και ο Γραμμένος τρέχει…

Ως γνωστόν, τις προηγούμενες ημέρες προέκυψε ένας Γιάννης Τσιπανίτης για αγοραστής του Βόλου. Μόνιμος κάτοικος Ουάσιγκτον, με business στο Καράκας της Βενεζουέλας. Δίνει «εδώ και τώρα» 2 εκατ. δολάρια για να βγάλει την ομάδα στην Ευρώπη. Τώρα, ότι πρόκειται για φίλο του Μπέου, είναι μια λεπτομέρεια. Ο Αχιλλέας πάντα ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου του. Και του ποδοσφαίρου, φυσικά. Βάζει τον φίλο του, τον Τσιπανίτη, στην ΠΑΕ και τους… πουλάει όλους μαζί στον Ηρακλή!  Διότι αυτό ήταν το σχέδιο. Παράνομο μεν, αλλά αν ο Αχιλλέας ήθελε να προχωρήσει, σίγουρα θα έβρισκε «παραθυράκι». Τώρα μπορεί να βρει ανοικτό «παράθυρο» από τον Βάγγο τον Γραμμένο.

Φυσικά, δεν ισχύουν αυτά που λέγονται δεξιά κι αριστερά, ότι θα σκάσουν «θέματα» του Βόλου με τον Ιβάν Σαββίδη, όπως λέγεται, γιατί ο Μαρινάκης την «ψάχνει» τη δουλειά κι ο Αχιλλέας τρέχει για να προλάβει. Ο Μπέος, ωστόσο, έχει αποδείξει ότι είναι λάτρης του ποδοσφαίρου και αγνός οπαδός του Βόλου.

Ο Τσιπανίτης, λοιπόν, είναι και «αδελφός» με τον Τομ Παπαδόπουλο, του Ηρακλή. Ο οποίος «θείος Τομ», από το Αμέρικα κι αυτός, έκανε τις προηγούμενες ημέρες κρούση για την αγορά του ΑΦΜ του Βόλου, μέσω του Χρόνη Παπαβραμίδη. Υπό τις ευλογίες του Ιβάν; (Δεν κάνει τέτοια πράγματα ο Ιβάν, ως γνωστόν…). Ωστόσο, θα μιλάμε για σκάνδαλο αν γίνει η αγορά του ΑΦΜ του Βόλου από τον Ηρακλή. Και θα εξηγήσουμε το πώς και το γιατί.

Να το πιάσουμε από την αρχή. Μετά από συμφωνία του Αχιλλέα Μπέου με τον πρόεδρο του συλλόγου «ΜΑΣ Πύδνα Κίτρους», Γιάννη Ντούμο, ο σύλλογος Πύδνα Κίτρους από την Πιερία μετέφερε την έδρα του στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας το καλοκαίρι του 2017. Ενεγράφη στα μητρώα της ΕΠΣ Θεσσαλίας και μετονομάστηκε σε «Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος». Ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ της «Εξομάλυνσης» Γιάννης –«δεν είμαι του τζάμπα»– Δρόσος άλλαξε, κατόπιν εορτής (όχι ότι έκανε «εξυπηρέτηση» ) το καταστατικό της ΕΠΟ, απαγορεύοντας αγοραπωλησίες ΑΦΜ. Η Νίκη Βόλου προσέφυγε σε δικαστήριο της Κατερίνης και έχασε.

Στις 8 Ιουλίου 2018 στην επίσημη ανακοίνωσή του ο Τομ Παπαδόπουλος είχε μιλήσει ξεκάθαρα ότι ο Ηρακλής ενδιαφέρεται ν’ αγοράσει το ΑΦΜ του Βόλου, αναφέροντας ότι: «Η επικείμενη συμφωνία για εξαγορά του ΑΦΜ του Βόλου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί».

Η «Α» είχε δημοσιεύσει εμπεριστατωμένο άρθρο, ότι οι αγοραπωλησίες ΑΦΜ Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών είναι παράνομες, με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ (άρθρο 18, παρ. 4 και άρθρο 38, παρ. 3) που επικυρώθηκε στις 23 Ιουλίου 2018 από το Πρωτοδικείο.

Πιο συγκεκριμένα: Το άρθρο 18 παράγραφος 4, αναφέρει τα εξής:

«Ειδικότερα για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας όλων των διεξαγόμενων πρωταθλημάτων, απαγορεύεται η μεταβολή της νομικής μορφής ή της εταιρικής δομής μίας ομάδας προκειμένου να επιτύχει την πρόκρισή της και να αποκομίσει αθλητικά οφέλη και/ή τη λήψη άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αλλαγή έδρας, αλλαγή ονομασίας, ή μεταβίβαση μεριδίων-μετοχών μεταξύ ομάδων ή την με οποιοδήποτε τρόπο συγχώνευση ομάδων».

Πέραν αυτού, το άρθρο 38 αναφέρει στην παράγραφο 3:

«Καμία ΠΑΕ δεν δύναται να δηλώσει και να αγωνίζεται ως γηπεδούχος σε γήπεδο εκτός των ορίων της διοικητικής περιφέρειας στην οποία βρίσκεται η έδρα της».

 

Ο… Κυριάκος το ’χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι…

Πριν δύο εβδομάδες η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Μακεδονία» δημοσίευσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο Παπαβραμίδης θα έχει καθοριστική συνάντηση με τον Αχιλλέα Μπέο, με αντικείμενο την αγορά του ΑΦΜ του Βόλου, μόλις επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού την προσεχή Δευτέρα, 18 του μήνα. Οι πρώτες συζητήσεις έγιναν κι ο Κυριάκος Θωμαΐδης μίλησε στην εκπομπή του στο «Metropolis» για 1,2 εκατ. ευρώ πως θα στοιχίσει η «μετακόμιση».

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, καθότι το ΑΦΜ της Πύδνας Κίτρους ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, άρα μπορεί να το αγοράσει ο Ηρακλής και να επανέλθει στη Super League1. Το καταστατικό της ΕΠΟ, ωστόσο, είναι σαφέστατο. Θα μπορούσε ο Βόλος να μεταβιβάσει το ΑΦΜ στον Ολυμπιακό ή τη Νίκη Βόλου, όχι όμως εκτός της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό,  βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα ακόμα περίεργο συμβάν. Το καταστατικό της ΕΠΟ είναι σαφές και απαγορεύει τόσο την αλλαγή έδρας και ονομασίας, όσο και την εκτός ορίων της κάθε Περιφέρειας μεταβολή.

Στον Ηρακλή και τον Βόλο, ωστόσο, λένε ότι προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες. Τον λόγο, πλέον, έχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος. Αν προχωρήσει το αλισβερίσι, τότε τον λόγο θα έχει η πολιτεία, που μπορεί να εκδώσει διαπιστωτική πράξη έκπτωσής του για παραβίαση του καταστατικού.

Είναι γνωστό ότι ο Γραμμένος που άγεται και φέρεται από τον Ιβάν Σαββίδη με τη συμπεριφορά του σ’ αυτό το καραμπινάτο σκάνδαλο θα πυροδοτήσει σενάρια ότι ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας γνωρίζει για όλες αυτές τις υπόγειες διαδρομές και ενδεχομένως να τις εγκρίνει κιόλας. Λογικό είναι να ενδιαφέρεται για το ποιος θα αγοράσει τον συμπολίτη Ηρακλή…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα