Ο Βορίδης θέλει μεταφορά της ελληνικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ

Στα χνάρια του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ κινήθηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης αφού θέλει μεταφορά της ελληνικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ όπως είπε σε συνέντευξή του στο κανάλι «Ε».

«Η ΝΔ δεν έχει πάρει κάποια θέση πάνω στο θέμα αυτό» σημείωσε ο κ. Βορίδης, εξηγώντας την επιχειρηματολογία του στην αναγκαιότητα μεταφοράς της πρεσβείας στο ότι «υπάρχει και ένας ειδικός λόγος, ότι το Πατριαρχείο είναι εκεί, Έλληνες ιερείς και μοναχοί αλλά και ο προσκυνηματικός τουρισμός είναι εκεί, άρα έχουμε κάθε λόγο η πρεσβεία μας να έχει εγγύτητα».

«Ήταν μια από τις εμπρηστικές κινήσεις που έκανε ο κ. Τραμπ και μου κάνει εντύπωση, δεν μου κάνει τόσο εντύπωση αν το καλοσκεφτούμε, ότι είναι μια ευθεία αντιστοίχηση μιας ακραίας αντίληψης εξωτερικής πολιτικής. Ποιο είναι το συμφέρον της χώρας; Είναι να έχει καλές σχέσεις με το Ισραήλ, αλλά χρειαζόμαστε μια ισορροπία και με τον Αραβικό κόσμο», σχολίασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, τη θέση του κ. Βορίδη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα