Ο Βρύζας δεν ήθελε τον Άγγελο και αυτός τον έδιωξε

Τέλος ο Ζήσης Βρύζας από την εθνική ομάδα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρο πως δεν ήθελε στα πόδια του τον πρώην συνεργάτη του στον ΠΑΟΚ, και βασική του προτεραιότητα ήταν να τον αντικαταστήσει. Η παρουσία του Άγγελου Μπασινά εξαρχής περιόρισε την δραστηριότητα του Ζήση Βρύζα, ενώ για το πόστο του τεχνικού διευθυντή είχε γίνει ήδη κρούση στον Τάκη Φύσσα, ο οποίος αρνήθηκε.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης γνωρίζει έμπρακτα ότι τουλάχιστον εδώ και έξι χρόνια δεν είναι το πρόσωπο που τρέφει την καλύτερη άποψη ο Ζήσης Βρύζας. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και όταν ήταν να προσληφθεί στον ΠΑΟΚ, ο Βρύζας είχε υποδείξει στον Ιβάν Σαββίδη τον Φερνάντο Σάντος.

Μια συνάντηση που είχε ο Βρύζας με τον Αναστασιάδη τον Μάιο του 2012 έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε ο πρώτος να μην πιστεύει ότι με τον συγκεκριμένο προπονητή μπορεί να υπάρξει βελτίωση στην εικόνα μιας ομάδας. Τότε ήταν ο ΠΑΟΚ, τώρα η εθνική ομάδα. Η μετέπειτα συνύπαρξή τους είχε την λογική της ανοχής στην υποχρεωτική συνεργασία.

Ως εκ τούτου ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής όχι μόνο ζήτησε δίπλα του τον Άγγελο Μπασινά, αλλά ουσιαστικά “καπέλωσε” τον Βρύζα παίρνοντάς του σχεδόν το σύνολο των αρμοδιοτήτων που είχε. Ο Βρύζας και πάλι είχε κάνει ως τεχνικός διευθυντής εξαρχής αρνητική εισήγηση για την λύση/επιλογή Αναστασιάδη. Ως εκ τούτου ήταν δεδομένη η αποχώρησή του με τη νέα τάξη πραγμάτων στην εθνική.

Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούσε και η περίφημη περιπέτεια με την επιταγή της ΕΠΟ που είχε εκδοθεί στο όνομα του Ζήση Βρύζα και κατασχέθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εντοπισμού τοκογλυφικού κυκλώματος.

Η Αστυνομία τσάκωσε τους τοκογλύφους που είχαν στα χέρια τους μια επιταγή με διόλου ευκαταφρόνητο ποσό με το οποίο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πλήρωσε τον Ζήση Βρύζα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας έκρινε ότι δεν θα πρέπει να τοποθετηθεί για το θέμα, θέση εύλογη, καθώς τα στελέχη της θα κληθούν να καταθέσουν στις Αρχές.

Τα ερωτήματα ωστόσο που είχαν προκύψει ήταν πολλά και σοβαρά. Όταν το προσωπικό της ΕΠΟ πληρώνεται σε τραπεζικό λογαριασμό, γιατί υπήρξε εξαίρεση με τον Ζήση Βρύζα και του δόθηκε επιταγή; Η περίφημη επιταγή για να βρεθεί στα χέρια τοκογλύφου ήταν ημέρας ή μεταχρονολογημένη και είχε «σπάσει» προκειμένου να πάρει μετρητά ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής που ήταν υπεύθυνος της Εθνικής ομάδας κι εκπρόσωπος της ΕΠΟ στη Super League;

Είναι πιθανό ο Ζήσης Βρύζας, να βρισκόταν σε δυσχερή οικονομική θέση και να έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί λόγω αποτυχιών σε προηγούμενες επιχειρηματικές του προσπάθειες. Για τον λόγο αυτό μπορεί να ζήτησε να του καταβάλλονται τα χρήματα σε επιταγή. Ενδεχομένως ο Βρύζας αν θα πήγαινε σε τραπεζικό ίδρυμα με την επιταγή, να μην μπορούσε να πάρει ως δικαιούχος τα χρήματα που αναγράφονταν. Ως εκ τούτου κατέφυγε στη λύση του τοκογλύφου. Για κακή του τύχη όμως το κύκλωμα ξεσκεπάστηκε.

 

Διαβάστε επίσης