“Χαστούκι” με το γάντι του Ξανθού στον Πολάκη

Την ανάγκη να μην αφήσουμε τα νοσοκομεία στο στα όρια τους, αλλά και τους εργαζόμενους, επισήμανε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το σχόλιο του κ. Ξανθό για τον Παύλο Πολάκη.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την συμπεριφορά του απάντησε εμμέσως, ότι «όσοι έχουμε δημόσιους ρόλους, όσοι είμαστε δημόσια πρόσωπα, ειδικά αυτή την περίοδο τη δύσκολη, που η κοινωνία πραγματικά είναι πιεσμένη οφείλουμε με δηλώσεις πράξεις συμπεριφορά μας να συνειδητοποιείται ο κίνδυνος και να υπάρχει μια κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά προς τους πολίτες. Διαφορετικά, δεν θα έχουν την αποτελεσματικότητα που πρέπει».

Μιλώντας για την κατάσταση στην Υγεία είπε, πως χρειάζονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά και τα στρατιωτικά να μπουν στη μάχη κατά του covid19, ενώ όπως είπε υπάρχει σχετική πρόταση του κόμματος του να γίνει το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο αποκλειστική κλινική για covid-19. Ενώ, υπογράμμισε πως η πίεση στο ΕΣΥ θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα. Σε 10-15 μέρες θα φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων όπου όπως εκτίμησε θα μειωθούν τα κρούσματα.

Ο κ. Ξανθός, μιλώντας για τον Τουρισμό και για το αν συνδέεται με την αύξηση κρουσμάτων, υπογράμμισε ότι έχει ευθύνες και η Ευρώπη, καθώς δεν εφαρμόστηκε μια ενιαία απόφαση αλλά κάθε κράτος δημιούργησε έναν δικό του αλγόριθμό, με πολλαπλές ταχύτητες και έτσι οι χώρες υποδοχής επιβαρύνθηκαν σημαντικά.

Σχολιάζοντας τα όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες με την ένταση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης ενόψει του Πολυτεχνείου, ο κ. Ξανθός είπε ότι πρέπει να γίνει μια εκτόνωση της κατάστασης, και αυτό μπορεί να γίνει εκ μέρους της κυβέρνησης. Ενώ σημείωσε πώς στην παρούσα συγκυρία οι χειρισμοί της, βλάπτουν τη Δημοκρατία και τη δημόσια Υγεία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα