Ο χουλιγκανισμός νίκησε και πάλι

Η τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των οργανωμένων οπαδών είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα βόλεϊ μεταξύ ΑΕΚ-Παναθηναϊκού στο πλαίσιο του 3ου Λιγκ Καπ.

Η αναμέτρηση ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή (4/10) στις 20.00 αλλά κατόπιν εντολής εισαγγελέας η αναμέτρηση αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Volley League, λόγος της αναβολής είναι το γεγονός πως το κλειστό της Γλυφάδας δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας, όμως είναι σαφές πως αυτή η απόφαση σχετίζεται άμεσα και με τη βομβιστική επίθεση σε σύνδεσμο οπαδών του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η τεταμένη ατμόσφαιρα μετά από αυτό το περιστατικό σε συνδυασμό με το συμβάν της περασμένης εβδομάδας στο Μεσολόγγι αλλά και την ταυτόχρονη παρουσία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΆΕΚ στον ίδιο όμιλο έφεραν προβληματισμό στις Αρχές καθώς ελλοχεύει κίνδυνος επεισοδίων μεταξύ των οπαδών.

Παράλληλα, αναβάλλεται και το ματς ΑΕΚ- Α.Ο.Κηφισιάς, που ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο (5/10).

Η ανακοίνωση από τη Volley League:

«Με εντολή του αθλητικού εισαγγελέα αναβάλλεται η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο γυμναστήριο «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 στις 20.00. Επίσης αναβάλλεται και η αναμέτρηση ΑΕΚ – Α.Ο.Κηφισιάς που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013.
Η εισαγγελική εντολή δόθηκε μετά την έγγραφη παρέμβαση της Περιφέρειας προς την Αστυνομική Διεύθυνση ότι το «Μάκης Λιούγκας» δεν διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο (άρθρο 56ΑΝ2725/99) άδεια καταλληλότητας λειτουργίας.

Η ΕΣΑΠ το τελευταίο διάστημα κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης για την τέλεση αγώνων στο συγκεκριμένο γυμναστήριο όμως αυτό τελικά δεν κατέστη εφικτό παρά τις διαβεβαιώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση, της διοίκησης του γυμναστηρίου όσο και από τις προσπάθειες που κατέβαλε η διοίκηση της ΑΕΚ τόσο προς την Περιφέρεια Αττικής όσο και προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι Επιτροπές από την οποία χορηγούνται τις σχετικές άδειες.

Η ΕΣΑΠ θα ενημερώνει τις ομάδες και το φίλαθλο κοινό μέσω της ιστοσελίδας της για την εξέλιξη αλλά και για τον ορισμό των αγώνων».

Διαβάστε επίσης