«Ο Χριστόδουλος δεν ήθελε να βουτήξει τα χέρια του στο αίμα»

«Φυσικά και δεν βγήκε έξω για να κάνει διακοπές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο στόχος είναι να βουτήξει τα χέρια του στο αίμα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στον ρ/σ Real fm.

«Προμηθεύτηκε ο ίδιος όλο τον οπλισμό που υπήρχε στο σπίτι του. Δεν είχε καμία επαφή με άλλες επαναστατικές οργανώσεις. Δεν ήρθε σε επαφή με άλλα άτομα. Η προμήθεια των όπλων αυτών, εντάσσεται μέσα στην επαναστατική του δράση. Φυσικά και δεν βγήκε έξω για να κάνει διακοπές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο στόχος είναι να βουτήξει τα χέρια του στο αίμα», είπε αρχικά ο κ. Ραγκούσης και συνέχισε:

«Δεν επιβεβαιώνουμε την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού με αντιαρματικά και εκρηκτικά. Το σχεδιάγραμμα είναι ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα το οποίο επεξεργάζεται η αστυνομία διότι η προανάκριση συνεχίζεται. Από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν υπάρχει κάτι που να δένει τον ισχυρισμό αυτό των διωκτικών αρχών για χτύπημα στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Το να επιτεθείς στις φυλακές του Κορυδαλλού, με αντιαρματικό, να μπεις μέσα, πως θα μπορούσε να γίνει αυτό; Δεν το δέχθηκε το σχεδιάγραμμα ο Χριστόδουλος Ξηρός. Μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει τίποτα σχετικό».

Διαβάστε επίσης