Ο Ζελένσκι θέλει Ινδία, Κίνα και Τουρκία να εγγυηθούν της Ουκρανικής ασφάλειας

Μετά τις σφαγές σε Μπούτσα, Ιρπίν και Κραματόρσκ, οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία έχουν διακοπεί

Η Ινδία, η Κίνα και η Τουρκία μπορούν να γίνουν εγγυητές της ασφάλειας της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι κι ενώ οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία μοιάζουν «παγωμένες» λόγω των σφαγών αμάχων σε πόλεις όπως η Μπούτσα, το Ιρπίν και το Κραματόρσκ.

«Αυτή τη στιγμή ενδιαφερόμαστε για εγγυητές ασφαλείας. Και μεταξύ των εγγυητών ασφαλείας, βλέπουμε κορυφαίες χώρες που μπορούν να μας τις παρέχουν. Δυστυχώς δεν τις είχαμε στο παρελθόν, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και μέλλον. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Γαλλία μπορούν να είναι μεταξύ των εγγυητών της ασφάλειας και προσφέρουμε στην Κίνα τη δυνατότητα να γίνει εγγυητής της ασφάλειας», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι της Ινδίας.

«Θέλουμε επίσης την Τουρκία ως εγγυητή ασφαλείας. Και νομίζω ότι η Ινδία, εάν υπάρχει επιθυμία να ενταχθεί στη λίστα των εγγυητών ασφαλείας της Ουκρανίας, τότε, φυσικά, θα χαρούμε να την προσκαλέσουμε, καθώς είναι ένα πολύ ισχυρό κράτος» πρόσθεσε.

Παράλληλα, σε άλλες του δηλώσεις στο CBS News, τόνισε πως «υπερασπιζόμαστε την ικανότητα του ανθρώπου να ζει στον σύγχρονο κόσμο. Λένε ότι υπερασπιζόμαστε τις δυτικές αξίες. Πάντα ρωτάω, ποιες είναι οι δυτικές αξίες; Αυτοί που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Ευρώπη, δεν τους αρέσουν τα παιδιά; Δεν θέλουν να πάνε τα παιδιά τους στο πανεπιστήμιο, δεν θέλουν ο παππούς τους να ζήσει 100 χρόνια; Έχουμε τις ίδιες αξίες».

«Δεν θέλουμε να επιλέγει η Ρωσία τι πρέπει να κάνουμε και πώς να χρησιμοποιούμε τα δικαιώματά μας. Αυτά τα δικαιώματα μου τα έδωσαν ο Θεός και οι γονείς μας», είπε.

Όταν ρωτήθηκε τι είδε στην Μπούτσα κατά την επίσκεψή του, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Ζελένσκι απάντησε: «Θάνατος. Απλά θάνατος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα