Όχι για ΟΑΚΑ οι διεθνείς. Μούγκα από Άγγελο, Ιβάν, Γραμμένο, Βασιλειάδη

Οι διεθνείς ζήτησαν πάλι «Καραϊσκάκης», Τούμπα ή «Κλ. Βικελίδης» από τον Άγγελο, αλλά ΕΠΟ, Ιβάν και Βασιλειάδης σφυρίζουν αδιάφορα

Δυο μέρες μετά την ισοπαλία της Εθνικής με τη Βοσνία και ψάχνανε όλοι τον Βασιλειάδη και τον Γραμμένο για να κάνουνε δηλώσεις. Σαν νίκη ήτανε αυτό το «Χ» στη Βοσνία, κι άμα δεν έκαναν δηλώσεις ο αρχηγός του αθλητισμού στην Ελλάδα και ο αρχηγός του ποδοσφαίρου, ποιος να έκανε, δηλαδή; Ο Ιβάν;

«Να πάρετε τον Ερυθρό Σταυρό», τους απαντούσανε από την ΕΠΟ και τη γγΑ. Έτσι είναι. Μόνο ο Ερυθρός Σταυρός μπορεί να βρει τον υφυπουργό και τον Βάγγο. Ή καμιά Νικολούλη με τα λαγωνικά της.

Εξαφανίστηκαν και οι δυο, μη τυχόν και πέσουνε επάνω σε κάνα μικρόφωνο. Ειδικά ο πολιτικός Βασιλειάδης, που έκανε δηλώσεις και για καμιά διάκριση σ’ αυτό το άθλημα με τις ρακέτες του τένις που αντί για μπαλάκι, βαράνε ένα διχτάκι, τουμπεκί ο φίλος του μικροφώνου.

Έτσι είναι, όμως. Η πουτάνα η ζωή σ’ τις επιστρέφει όλες τις αδικίες. Τσιγγάνα τουρκογύφτισσα την κατάντησαν την Εθνική, κι αυτός και ο Γραμμένος και ο Σαββίδης. Οι ΠΑΟΚτσήδες την έστειλαν να πάει να απαυτωθεί και δεν μίλησε κανένας.

Δεν τη θέλουνε να παίξει στην Τούμπα. Και τι να έβγαιναν να δηλώσουν, δηλαδή; Ότι είναι περήφανοι; Με τις ντομάτες θα τους παίρνανε και τους τρεις.

Κι εντάξει, ο υφυπουργός θέλει να κατέβει στις εκλογές, δεν είναι ούτε για γιαούρτια, ούτε για ντομάτες. Πέρασε κι η εποχή τους τώρα. Ο πρόεδρος Γραμμένος με το όνομα; Αυτός δεν έπρεπε να πει δυο καλές κουβέντες; Να δώσει κανένα πριμ; Να πει δυο πράγματα, ρε παιδί μου. Ότι είμαστε κοντά στα παιδιά, ό,τι θέλουνε, αν μπορούμε να το ικανοποιήσουμε. Τουμπέκα.

Κρύφτηκε στο… πιθάρι του Διογένη ο Γραμμένος για να μην τον δει κανένα μάτι και του ζητήσει να κάνει δηλώσεις. Καμία σχέση με τον Διογένη, βέβαια, ο Βάγγος, για να ξέρουμε τι λέμε.

Ολόκληρο Μέγα Αλέξανδρο κορόιδευε ο Διογένης χωρίς να υπολογίζει Χριστό, κι ο Γραμμένος δεν μπορεί να πει μια κουβέντα στον Σαββίδη.

Κι ο Σαββίδης, ο μικρός κι ο μεγάλος; Ολόκληρο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό έκανε ο Ιβάν. Ανακοίνωση πάνω από 500 λέξεις για την Επανάσταση του ’21. Εμείς οι Έλληνες κι εμείς οι Έλληνες και ο Θεός να μας ευλογεί και χρόνια πολλά και λίγο Χριστιανισμό και υγεία και ευτυχία και τα ρέστα.

Οι παίκτες της Εθνικής, δηλαδή, δεν είναι Έλληνες; Το «Καραϊσκάκης» ήθελαν για έδρα, την πήρε ο Ιβάν για να πικάρει τον Μαρινάκη. Πάτησε την μπανανόφλουδα με τους ΠΑΟΚτσήδες στη Θύρα 4 κι αντίο.

Κι ο μικρός Γιωργάκης, που πόσταρε φωτογραφία με τη φουστανέλα που ήτανε παιδάκι στο Κιλκίς, πάλι τίποτα κι αυτός. Έστειλε χρόνια πολλά στον Μπουζούκη.

Και ξέρεις ποια είναι η πλάκα; Τα γράφει αυτά μόνο η «Α» και στα social media γίνεται πόλεμος από κάτω. Βρισίδι του κερατά. Κι όχι ότι τρέχει τίποτα, δηλαδή.

Για τη Θύρα 4 που έδιωξε την Εθνική θα μιλήσει κανένας; Ας πει τη γνώμη του κι ας βρίσει. Είπαμε, όμως. Μη μας πάθει τίποτα ο Ιβάν. Και χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του, έγινε 60 την περασμένη Τετάρτη. Πάμε παρακάτω.

Ο Γραμμένος έχει ευκαιρία να γίνει μάγκας. Αυτό έχω να πω εγώ. Δυο πράγματα να κάνει, κι έγινε. Να ζητήσει ο ίδιος προσωπικά από τον Μαρινάκη το «Καραϊσκάκης». Θα το δώσει ο Μαρινάκης. Κι άμα δεν το δώσει, να ζητήσει το «Κλ. Βικελίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Στη βράση κολλάει το σίδερο. Εκατό φορές το φώναξαν οι διεθνείς ότι δεν το γουστάρουνε το ΟΑΚΑ. Μπορεί να κάνει τη μαγκιά ο Βάγγος ο Γραμμένος;

Καμία μαγκιά δεν μπορεί να κάνει. Άπαξ κι όταν θέλεις να πας για καφέ ζητάς άδεια, ποιος να πάρει τέτοια πρωτοβουλία, ρε; Ο Βάγγος; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Η Εθνική θα παίξει στο ΟΑΚΑ, τέλος. Διότι άπαξ και δεν παίξει στο ΟΑΚΑ, θα εκτεθεί ο Σαββίδης στον λαό του ΠΑΟΚ. Έτσι είναι. Θα διασυρθεί. Πάει να πει, δηλαδή, ότι δεν κάνει κουμάντο πια. Εύκολο είναι να το απεμπολήσει αυτό ο Ιβάν; Τόσο κόπο και τόσο χρήμα έριξε για να το αποκτήσει.

Περίπτωση, βέβαια, να το παίξει τσαμπουκάς στους ΠΑΟΚάρες να πάρουνε πίσω την ανακοίνωση και να παίξει η Εθνική στην Τούμπα, αποκλείεται. Κανένας δεν τα έβαλε με τον λαό. Κατά τα άλλα, βγάζει διαγγέλματα για την επανάσταση του 1821.

Κι άμα πάει στο «Κλ. Βικελίδης» η Εθνική, διπλή ήττα και για τον Σαββίδη και τους ΠΑΟΚάρες. Και ποιο είναι το συμπέρασμα; Η Εθνική με την Ιταλία και την Αρμενία, τον Ιούνιο, θα παίξει σ’ ένα γήπεδο το οποίο δεν γουστάρουν οι παίκτες. Εκεί τους στέλνουν ο Σαββίδης, ο Βασιλειάδης και ο Γραμμένος. Είναι το «ευχαριστώ» για τα δύο πετυχημένα αποτελέσματα.

Εδώ, ρε, τους πήρε στο ψιλό κι ο Κατσουράνης. Βγαίνει στο ράδιο Τετάρτη (27/3) μεσημέρι και λέει ότι είναι έτοιμος να φτιάξει μια σελίδα στο instagram «Παρακαλώ, Τούμπα και “Καραϊσκάκης”, δεχτείτε την Eθνική».

Κι ο Κατσουράνης δεν είναι υπάλληλος του Σαββίδη στο ΟΡΕΝ, όπως ο χαμογελαστός χωρίς λόγο, Ντέμης. Φόρα παρτίδα το είπε. Τους ξεφτίλισε όλους ο Κατσουράνης. Και τον Ιβάν και τον Γραμμένο και τον Βασιλειάδη. Τρεις στη συσκευασία του ενός, όπως το σαμπουάν, τους πήρε σβάρνα ο Κατσουράνης.

Και το Σαββιδοτεχνείο, βέβαια, δεν έγραψε κουβέντα. Είχε ωραία θέματα, πόσες σταυροβελονιές έχει το σκουφάκι του Λουτσέκσου και ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει δίκαια το πρωτάθλημα.

Ολόκληρα βαπόρια με σανό. Ούτε, φυσικά, έγραψε τίποτα που οι διεθνείς δεν γουστάρουνε το ΟΑΚΑ. Τι είναι η Εθνική μπροστά στο σκουφί του Λουτσέσκου

Και μη νομίσει κανένας ότι αυτός ο γίγαντας ο Αναστασιάδης θα πιέσει κανέναν να μην παίξει η Εθνική στο ΟΑΚΑ. Σιγά μη σκίσει το καλσόν ο Άγγελος. Τι, δηλαδή, μπορεί να πει; Αφού ο Σαββίδης με τον Γραμμένο τον έβαλαν στην Εθνική. Να χαλάσει το κλίμα;

Κι άμα οι διεθνείς γκρινιάζουνε, θα τους πει ένα παραμύθι και καθάρισε. Μπορεί να το έχει πει κιόλας. Πάλι το ζήτησαν οι διεθνείς μετά το 2-2 με τη Βοσνία, αλλά ο Άγγελος έκανε ότι δεν άκουσε. Ο Στελλάκης, όμως, ο Γιανακόπουλος το άκουσε καθαρά.

Και τώρα που το θυμήθηκα. Γίνεται το παιχνίδι, βάζει το χέρι της η Παναγιά και στο τσακ δεν κέρδισε η Εθνική. Μάλιστα. Και τι βγαίνει και λέει ο Άγγελος της Παναγιάς το παιδί; Ότι τέτοια γκολ σαν το δεύτερο του Πιάνιτς δεν τα τρώνε ούτε ερασιτεχνικές ομάδες.

Μάλιστα. Και ρωτάω τώρα εγώ. Δεν ήξερε ο μέγας κόουτς ότι ο Πιάνιτς βαράει τα φάουλ σαν πέναλτι; Άμα δεν το ήξερε, πάω πάσο. Το ήξερε, όμως.

Ο Πιάνιτς δεν είναι κανένας άγνωστος, στη Γιουβέντους παίζει. Άλλωστε, τη Βοσνία την είδε από κοντά και ο Στελλάκης ο Γιαννακόπουλος στο ματς με την Αρμενία. Αλφάδι είναι το ποδάρι του.

Και τι εντολές για τείχος έδωσε πριν από το παιχνίδι ο μεγάλος κόουτς; Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να πει είναι, παλικάρια, αν κερδίσουνε φάουλ έξω από την περιοχή και το χτυπήσει ο Πιάνιτς, θα στηθείτε πέντε στο τείχος. Ή έξι. Καμία τέτοια εντολή δεν έδωσε ο μέγας προπονητής Αναστασιάδης.

Γι’ αυτό και πήγε μόνος του σαν την καλαμιά στον κάμπο ο Ζέκα κι έψαχνε να βρει κανέναν να κάνει τείχος. Και ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Οι παίκτες ή ο προπονητής; Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά βγήκε και τους ειρωνεύτηκε κι από πάνω ο Έλληνας Μουρίνιο.

Έτσι, όμως, ήταν πάντοτε ο Άγγελος, γι’ αυτό και δεν κολλάει με κάτι τύπους που σκέφτονται λίγο παραπάνω. Ο Τζαβέλλας, ο Χριστοδουλόπουλος. Επειδή είναι άσος κούπα στο παραμύθι.

Να σου πω και το άλλο, για τον… Μουρινιάδη. Ξεκινάει το παιχνίδι με 5-3-2. Μάλιστα. Το δίδαξε στην προπόνηση; Άμα βλέπεις τον Κουρμπέλη να μπερδεύεται με τον Ζέκα ποιος φυλάει ποιον και να το λένε κιόλας, όπως το έδειξε η τηλεόραση, ποιος φταίει γι αυτό;

Και μετά, γράφουν οι ασχετίλες ότι το άλλαξε. Το άλλαξε, αλλά ήδη είχε φάει δυο τεμάχια η Εθνική. Κι ο χαμογελαστός Ντέμης δεν πήρε χαμπάρι τι έγινε μέσα στο παιχνίδι.

Έλεγε, μετά το παιχνίδι, ότι διαχειρίστηκε καλά το ματς ο Άγγελος και πάει σύννεφο το στολίδι στον εκλεκτό του Ιβάν και του Γραμμένου. Μη τυχόν και έχει κανένα πρόβλημα με το κανάλι κι αυτός κι η κυρά του.

Και για να το τελειώνουμε. Οι παίκτες το πήραν το έργο με τη Βοσνία. Οι παίκτες σε συνεργασία με την Παναγιά. Ποια Βοσνία, τώρα, σοβαροί να είμαστε. Ούτε ευκαιρία δεν έκανε όταν έπαιζε με όλους, πριν την αποβολή.

Αν βγάλεις από μέσα τον Πιάνιτς, είδες τίποτα το φοβερό; Ο Ντζέκο τα έφαγε τα ψωμιά του και παίζει με τα χέρια. Της πλάκας ομάδα είναι, αλλά οι δημοσιογράφοι πανηγυρίζουνε γιατί έφερε ισοπαλία. Κι ο Άγγελος το παίζει άποψη και καλά, που δεν πήρε ένα ματς που έπαιζαν οι άλλοι με δέκα για ένα ημίχρονο. Κι ο Ολλανδός διαιτητής έδωσε και τα σπόρια στην Εθνική.

Στα Ιεροσόλυμα ο Άγγελος

Αφού ο Γραμμένος με τον Ιβάν και τον Βασιλειάδη δεν μπορούσε να κάνουνε τίποτα για την Εθνική να μην παίξει στο ΟΑΚΑ, γιατί έτσι γουστάρουνε οι ΠΑΟΚτσήδες, ο Άγγελος πρέπει να ψάξει να βρει εκκλησάκι για το ματς με την Ιταλία.

Έτσι είναι. Το λέει κι η θρησκεία. Μην τάξεις σ’ Άγιο κερί και σε παιδί παιχνίδι. Να μια ωραία δουλειά για τον Γραμμένο. Να βρει ένα εκκλησάκι γραφικό να πάνε τα παλικάρια ν’ ανάψουνε κανένα κεράκι που τους βοήθησε η Παναγιά για νικήσουνε στο Λίχτενσταϊν και να φέρουνε ισοπαλία στη Βοσνία.

Το Άγιον Όρος πέφτει λίγο μακριά, δεν βολεύει. Τριγύρω από το ΟΑΚΑ, Καλογρέζα, Μαρούσι, όλο και κάποια εκκλησία θα υπάρχει για να κάνει τη μυσταγωγία ο Άγγελος Μουρινιάδης. Αν κι αυτός πρέπει να πάει στα Ιεροσόλυμα μετά το παιχνίδι κατ’ ευθείαν για να ανάψει κερί.

Εγκλήματα έκανε στο παιχνίδι, αλλά ευτυχώς επενέβη η Παναγιά και ισοφάρισε ο Κολοβός. Να βρει εκκλησάκι ο Γραμμένος και να πάει κι η μπάντα του πολεμικού ναυτικού να παιανίζει.

Σαββιδοτεχνείο

Μούγκα για Πρέσπες-Εθνική

Μιλάμε μόνο για πρωτάθλημα

Το Σαββιδοτεχνείο δεν είναι παίξε-γέλασε. Σπουδαγμένοι είναι όλοι, δεν είναι κανένας τυχαίος ο Ιβάν. Άπαξ κι ο άλλος δεν το ξέρει το παιχνίδι, να περάσει ο επόμενος.

Εν όψει των εκλογών, το Σαββιδοτεχνείο άρχισε την καμπάνια. Όλος ο ΠΑΟΚ θα μιλήσει στο Σαββιδοτεχνείο. Παλαίμαχοι, φροντιστές, νερουκουβαλητές, μασέρ, για όλους έχει μια γωνιά το Σαββιδοτεχνείο για προπαγάνδα.

Θα πούνε ότι ο Σαββίδης είναι γίγαντας πασών των Ρωσιών και της Ελλάδας, ότι ο Βιεϊρίνια είναι παικταράς, ότι το δίδυμο Κρέσπο – Βαρέλα είναι το κορυφαίο κι ότι ο ΠΑΟΚ δίκαια παίρνει το πρωτάθλημα.

Κανένας, βέβαια, δεν θα μιλήσει για την Εθνική ομάδα, ούτε για τη Μακεδονία. Εκεί έχει απαγορευτικό, λόγω πολλών Μποφώρ. Για την Εθνική που πήρε ισοπαλία στη Βοσνία, μούγκα στη στρούγκα κι ας ήταν προπονητής ο Άγγελος, ο δικός τους άνθρωπος.

Γιατί, αν πούνε για την Εθνική, πρέπει να πούνε και για την Τούμπα. Ποιος θα πάει να βάλει το δάκτυλο στο καυτό λάδι, ρε, κορόιδο είναι;

 

Διαβάστε επίσης