Όχι στην αναδιάρθρωση Αυγενάκη λέει τώρα η Super League 2/Football League

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται η Super League 2/Football League με τον Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς η διοργανώτρια απορρίπτει την αναδιάρθρωση/συγχώνευση των κατηγοριών που προωθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο Λ. Αυγενάκης αποφάσισε την συγχώνευση των δύο κατηγοριών από την επόμενη σεζόν (2021/22), θέτοντας μάλιστα όρους συμμετοχής στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. Μάλιστα κατέθεσε σχετικό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί τις προσεχείς ημέρες.

H Λίγκα συζήτησε το θέμα σε σημερινή της συνεδρίαση και κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν οι εκπρόσωποι της FL) δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Υπουργείου και έκανε γνωστό πως επιθυμεί να παραμείνει ως έχει το οικοδόμημα με δύο ξεχωριστές κατηγορίες κάτω από τη Super League 1.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

«Το Δ.Σ. της Super League 2 – Football League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ( με μειοψηφία των 3 εκπροσώπων της FL) αποφάσισε και εμμένει στην αρχική του θέση όπως να μην υπάρξει αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, να συνεχίσουν να υφίσταται τρεις κατηγορίες SL1, SL2 και FL με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, οι οποίες σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δεν μπορούν να τροποποιηθούν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου», ανέφερε η σχετική της ανακοίνωση.

Οι ενστάσεις των ομάδων αφορούν τα κριτήρια, αλλά και το ότι δεν έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα που θα αφορούν την κατηγορία που θα δημιουργηθεί. Έτσι η SL 2 προχωρά με το σκεπτικό πως θα υποβιβαστούν οι 2 τελευταίες της ομάδες.

Άμεση όμως ήταν και η «απάντηση» της ΓΓΑ, που ανέφερε:

«Η, κατά πλειοψηφία, σημερινή απόφαση του ΔΣ SL2-FL, που ξαφνικά διαφωνεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (συγχώνευση της Football League με τη Super League 2 και διατήρηση από την προσεχή σεζόν μόνο δύο επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου) προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών.

Η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή:

  • ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού,
  • μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείο,
  • κατέληξε σε σχέδιο διαφάνειας και αυστηρών αναπτυξιακών κριτηρίων συμμετοχής (Μετοχικό Κεφάλαιο 250.000€, Εγγυητική Επιστολή 100.000€, δικαίωμα συμμετοχής του 50% των παικτών στις ελληνικές εθνικές ομάδες)
  • ανακοινώθηκε έγκαιρα τον Ιανουάριο,
  • υποβλήθηκε σε δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο και κρίνεται απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τη δημιουργία συνθηκών αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας.

Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ανοικτό πάντοτε στον διάλογο, αναμένει με ενδιαφέρον τη σχετική συνάντηση που αιτείται το ΔΣ της SL2-FL».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα