«Όχι» του Σχοινά στην κλειστή Λίγκα της Ευρώπης. Σιγά μην τον ρωτήσουν…

Μαργαρίτης Σχοινάς. Ωραίος Τύπος. Ομορφόπαιδο. Χρόνια στις Βρυξέλες έφτασε να γίνει αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Ήταν κι εκπρόσωπος Τύπου για μερικά χρόνια. Όλους τους δημοσιογράφους απ’ όλη την Ευρώπη, τους ήξερε με τα μικρά τους ονόματα. Μιλάμε ότι το παλικάρι είναι άσος στο μπλα-μπλα.

Είναι υπεύθυνος για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής των Ευρωπαίων πολιτών ο Μαργαρίτης. Τώρα, τι θα πει αυτό το πράγμα, πιάσε το αυγό και κούρευτο. Είναι ενιαία κουλτούρα, κανένα αναψυκτικό και τσιζμπέργκερ; Είναι μουσική ντάπα-ντούπα; Ο Θεός κι η ψυχή του τι θα πει αυτό το πράγμα, για τον ενιαίο τρόπο ζωής.

Είναι και οπαδός του Άρη ο Μαργαρίτης. Χαλκιδική κι έτσι και αρειανάρα. Και δώσ’ του – βάρ’ του οι φωτογραφίες με τη φανέλα του Άρη. Και καλά, δηλαδή, το ’χει με τα αθλητικά. Κι όπου τον καλέσουν για δηλώσεις τον Μαργαρίτη, πρώτος και καλύτερος. Δεν χαλάει σε κανέναν το χατίρι. Και μιλάει συνέχεια και στο τέλος πας να κάνεις ταμείο και παθαίνεις όπως ο Χορν στην ταινία. Ξέφυγα, όμως, άλλο θέλω να σου πω για τον μίστερ Σχοινά.

Τον καλέσανε στην ΕΡΤ στην «Αθλητική Κυριακή», να μιλήσει γι’ αυτή την κίνηση που κάνουνε Ρεάλ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να φτιάξουνε κλειστή λίγκα και να κάνουνε δικό τους ChampionsLeague. Κι αρχίζει να μιλάει ο Μαργαρίτης και λες τώρα εσύ, ρε, μπας και μιλάει ο Δημητράκης ο Κουτσούμπας; Τι είναι αυτά που λέει;

Δεν θα επιτρέψουμε, σου λέει ο Μαργαρίτης, οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Δεν θα δεχτούμε μία καπιταλιστική ελίτ να εξουσιάζει το ποδόσφαιρο. Τσιμπιέσαι με τον κύριο. Αν αυτό δεν είναι Παπαρήγα, τότε τι είναι, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Τέτοια παραμύθια έλεγε κι ο Αλέξης και βγήκε πρωθυπουργός, και τώρα τα λέει ο Μαργαρίτης.

Βέβαια, ο Σχοινάς είπε ότι είναι υπέρ της φιλελεύθερης οικονομίας. Σου λέει, ό,τι λέω εγώ το μαθαίνει όλη η Ευρώπη. Ν’ ακούσει ο άλλος ότι μιλάει για καπιταλιστική ελίτ και να έχουμε μπερδέματα; Κάτσε να το πω ότι είμαι φιλελές και καθάρισα. Μάλιστα.

Τώρα, πώς γίνεται να είσαι φιλελές από τη μία και να μιλάς για καπιταλιστική ελίτ από την άλλη, αυτά μόνο ο Μαργαρίτης τα ξέρει. Άπαξ κι ήτανε σε κάνα σοβαρό πάνελ ο Σχοινάς θα την είχε βάψει, αλλά στην ΕΡΤ ήτανε. Βγήκε για να μιλήσει, όχι για να ερωτηθεί. Το κατάλαβες μάστορα, ποια είναι η διαφορά.

Τον ρωτάει κάτι σοβαρό αυτός ο Ιωσήφ Νικολάου, τι εργαλεία έχει στα χέρια της η Ε.Ε. για να σταματήσει αυτό το project των πλουσίων να μη φτιάξουν το δικό τους Champions League, την European Super League, κι αρχίζει ο Μαργαρίτης να λέει ότι έχουμε τα εργαλεία. Και ποια είναι αυτά τα εργαλεία, δεν το είπε. Γιατί δεν υπάρχουν. Ο Μαργαρίτης βγήκε να πουλήσει μούρη. Κανένα εργαλείο δεν υπάρχει που στη φιλελεύθερη οικονομία να απαγορεύει τέτοιο πράγμα.

Πάμε παρακάτω. Άσε τις ελληνικές εφημερίδες και τα sites, είναι της πλάκας. Πολύ ρηχά πράγματα γράφουνε. Ρίχνεις μια ματιά στα ξένα τα Μέσα. Να δεις μπας κι υπάρχει καμία πληροφορία παραπάνω. Και πέφτεις απάνω στην κέντα, μάστορα.

Πίσω απ’ αυτήν τη μαγκιά των μεγάλων, λέει, βρίσκεται η JP Morgan. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου. Αυτή ανέλαβε να χώσει λεφτά για να μαζέψει όλα τα λεφτά από το ποδόσφαιρο. Γι’ αρχή, σου λέει, θα τσοντάρει 6 δισ. δολάρια. Και σε πιάνουν τα γέλια.

Δηλαδή, θα θελήσει η JP Morgan να φτιάξει ένα τέτοιο πράγμα και θα τη σταματήσει ο Μαργαρίτης; Πλάκα κάνουμε τώρα; Να μας πει τι ώρα θα το κάνει, για να είμαστε προετοιμασμένοι μπας και πάθουμε καμιά ζημιά, άπαξ και το ακούσουμε αμέσως και μας έρθει κανένας κόλπος.

«Τιτάνα» της Wall Street την αποκαλούν την JP Morgan και θα πάει ο Μαργαρίτης να της πουλήσει τσαμπουκά. Γελάνε και τα τσιμέντα, μάστορα. Ο πρώτος που ξέρει τη δύναμη των τραπεζών είναι ο ίδιος ο Μαργαρίτης και έλεγε παραμύθια στην ΕΡΤ ότι μπορεί να τις σταματήσει. Αντίο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα