ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: “Πρέπει να επιστρέψουν σε μειοψηφικά ποσοστά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”

«Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με διχασμό. Αντίπαλος της Ν.Δ. είναι η προοδευτική παράταξη, όχι ο εθνικολαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πρέπει να επιστρέψει στα μειοψηφικά ποσοστά του». Αυτά υποστήριξε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ τόνισε:

“Εξελέγην Βουλευτής το 2009, και θα ήταν εύκολη λύση για μένα να υποστηρίξω πως μέχρι τότε «όλα ήταν λάθος». Όμως αυτό δεν ισχύει. Το ΠΑΣΟΚ έφερε πολλά θετικά στη χώρα: το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ΑΣΕΠ, η Διαύγεια, και πολλά άλλα έγιναν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε, ούτε να τα καταργήσουμε, όσο κι αν θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έγιναν όμως και λάθη. Ούτε αυτά θα τα αγνοήσουμε. Μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος – και θα φροντίσουμε να μην ξαναγίνουν, να μην επιτρέψουμε ξανά σε κάποιους να προδώσουν την Παράταξη. Αυτό είναι το μάθημά μας”.

Στο ερώτημα «αν θα συμμαχήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ», η απάντηση είναι απλή: «Όχι, δεν διακατεχόμαστε από το “σύνδρομο της Στοκχόλμης”». Επί της ουσίας όμως, και για να μην μένουν σκιές, σας ξεκαθαρίζω πως το πρόβλημα δεν είναι ψυχολογικό, αλλά πολιτικό: Εμείς έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες μας, με σκοπό να γίνουμε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και να ηττηθεί στρατηγικά ο εθνικολαϊκισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιστρέφοντας στα μειοψηφικά ποσοστά του. Στις εθνικές εκλογές, θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, για να επιτύχουμε αυτό τον στόχο. Και βέβαια, είναι αδύνατον να συνεργασθούμε μελλοντικά με τον κ. Κουρουμπλή και τον κ. Σπίρτζη, που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ τάχα για να μην ψηφίσουν μνημόνια, και ψήφισαν τα δύο χειρότερα μνημόνια παρέα με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο”.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος προέβλεψε ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια των επόμενων εθνικών εκλογών, αλλά όπως υποστήριξε “η επόμενη ημέρα περνά μέσα από την ισχυρή ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής. Ας το καταλάβουν όλοι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα