«Οφείλετε μία συγγνώμη στον Αντώνη Σαμαρά»

Καταπέλτης ο βουλευτής Μεσσηνίας Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, με πύρινο λόγο ξεγύμνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατά καιρούς «σύμπλευσή» του με τη Χρυσή Αυγή και, τελειώνοντας, τους είπε ότι οφείλουν μια συγγνώμη στον Αντώνη Σαμαρά

Καταπέλτης ήταν ο λόγος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Χρυσομάλλη από το βήμα της Βουλής, κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξεγύμνωσε την Κουμουνδούρου για την κατά καιρούς «σύμπλευσή» της με τη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσομάλλης κατά την ομιλία του, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εξαπέλυε ύβρεις και απειλές προς τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, στην προσπάθεια του να στείλει το ναζιστικό αυτό μόρφωμα στην Δικαιοσύνη.

Συμπληρώνοντας, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν, όπως οφείλουν, μία συγνώμη στον τέως πρωθυπουργό.

Ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Χρυσομάλλη

«Ζήσαμε χθες μια πραγματικά ιστορική στιγμή για την δημοκρατία, ζήσαμε μία πραγματικά ιστορική δικαστική απόφαση που αποδεικνύει περίτρανα το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μας.

Μια απόφαση με ειδικό βάρος για όλη την Ευρώπη. Είμαστε η πρώτη χώρα που καταδικάζει τον ναζισμό μετά την δίκη της Νυρεμβέργης. Μία απόφαση που ξεσκέπασε τον λύκο της Χρυσής Αυγής από την προβιά του δημοκρατικού πολιτικού κόμματος με την οποία είχε δώσει υπόσταση στον εγκληματικό της χαρακτήρα.

Μία απόφαση που δεν αναγνωρίζει την ενοχή των μελών της Χρυσής Αυγής για τα αποτρόπαια εγκλήματα που κατηγορούνται, αλλά διαλύει κάθε υποψία τυχαιότητας και δίνει ονοματεπώνυμα σε αυτούς που κινούσαν τα νήματα και έδιναν δολοφονικές εντολές στο όνομα της φασιστικής τους ιδεοληψίας.

Πραγματικά με σπουδαία ημέρα για την Δημοκρατία. Παρόλα αυτά όμως δεν έλειψε η υποκρισία. Και αναφέρομαι σε εσάς κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί αν και όψιμα ήρθατε μαζί μας να ορθώσουμε αυτές τις μέρες ένας τοίχος απέναντι στο φασισμό και στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, αναμένοντας την απόφαση της Δικαιοσύνης, δεν γίνεται κανείς να ξεχάσει τη στάση, τα λεκτικά σας και πολιτικά σας ατοπήματα όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.

Δεν γίνεται να ξεχάσουμε τη στάση σας απέναντι στο τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά που έδινε μόνος τη μάχη απέναντι στο χρυσαυγίτικο λαϊκισμό, που είχε το πολιτικό θάρρος να αποστείλει στη Δικαιοσύνη όλες τις υποθέσεις εκείνες που αποδείκνυαν τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, και να στηρίξει με κάθε τρόπο την έρευνα των δικαστών.

Των ίδιων αυτών δικαστών που εσείς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχάσατε να αναφέρετε και να ευχαριστήσετε στην χθεσινή σας ανακοίνωση. Αυτών των δικαστών που ερεύνησαν, που συνέταξαν το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα, και έδεσαν την υπόθεση πέρας αμφιβολίας. Τους οφείλετε ευχαριστίες. Αλλά τους οφείλετε και μία συγγνώμη. Πρώτιστα όμως όλοι σας οφείλετε μία συγγνώμη στον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί τα δικά σας στελέχη και βουλευτές φώναζαν ότι τέτοια δικογραφία δεν θα φτάσει ποτέ στα δικαστήρια. Θα σας τα θυμίσουμε. Που έλεγαν ευθαρσώς ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον εισαγγελέα, και το πώς να τεθεί εκτός νόμου είναι μεθόδευση του Σαμαρά και της Δικαιοσύνης με μόνους στόχους τις ψήφους της. Εσείς τα λέγατε. Θυμηθείτε την εσωκομματική σας γκρίνια για το εάν θα ψηφίζατε ή όχι την άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών και τις συνεχείς σας καταγγελίες ότι η παραπομπή της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική δίωξη. Εδώ εάν είναι δυνατόν θυμόμαστε τις προτάσεις για επιστολική ψήφο των προφυλακισμένων χρυσαυγιτών βουλευτών. Τα ξεχάσατε;.

Δεν γίνεται να ξεχάσουμε την σύμπλευσή σας μαζί τους στο περιβόητο «όχι» του 2015, ούτε την από την κοινού βόλτα σας στο ακριτικό Καστελόριζο το 2006 που φωτογραφιζόσασταν μαζί τους.

Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη δήλωση ότι δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι για την υπερψήφιση με 180 ψήφους του νομοσχεδίου σας για την απλή αναλογική. Όσο και εάν απολογητικά προσπαθούσε σήμερα ο Βούτσης να το δικαιολογήσει. Όπως επίσης ήσασταν και βέβαια ότι έχετε εξασφαλίσει σε αυτό το νομοσχέδιο την στήριξη της Χρυσής Αυγής. Γιατί για εσάς η ψήφος δεν μυρίζει, και δεν διστάσατε να δεχτείτε την στήριξη της Χρυσής Αυγής για να τοποθετήσετε την εκλεκτή σας κυρία Θάνου στην επιτροπή Ανταγωνισμού το 2018. Γιατί για εσάς η στάση του Σταύρου Δήμα να αρνηθεί δημόσια την εκλογή του ως πρόεδρος Δημοκρατίας με την ψήφο της Χρυσής Αυγής είναι ψιλά γράμματα. Και ερχόμαστε σήμερα, και πλέον όλοι κατανοούμε όπως έχει κατανοήσει όλη η κοινωνία, την πολιτική συναλλαγή που κρύβεται πίσω από αυτά που ακούμε, γιατί κακά τα ψέματα , είναι πολιτική συναλλαγή να ξεπληρώσετε την πολιτική επιταγή στην Χρυσή Αυγή που μαζί ρίξατε την τότε κυβέρνηση Σαμαρά, και ήρθατε παραμονή των εκλογών τον Ιούνιο πριν τις εκλογές. Συγκεκριμένα, υπουργός Δικαιοσύνης Καλογήρου, σημερινός διευθυντής του κ. Τσίπρα. Αναπληρωτής υπουργός, γνωστός σε όλους, ο κ. Παπαγγελόπουλος. Να αλλάξετε τον Ποινικό Κώδικα και οι ποινές να πέσουν στα μαλακά. Τι ειρωνεία της τύχης, με το ίδιο άρθρο για την σύσταση, παραπέμπεται και ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ίσως κάτι να ήξερε.

Η συναλλαγή όμως φαίνεται. Και για να την ντύσετε με τον μανδύα της αριστεράς και να περάσει εύκολα στους δικούς σας, ισχυριστήκατε ότι αυτά γίνονται για τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι δικές όμως αν θυμάστε τότε συνιστώσες  σας ξεφώνιζαν ότι κωλυσιεργείτε την δίκη, ότι ξεπλένεται την Χρυσή Αυγή, της χαρίζεται μια απλή ποινική μεταχείριση. Σήμερα σας το είπε ευθαρσώς ο κ. Κοντονής. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Χορτάσαμε ψέμα και υποκρισία τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Χορτάσαμε ύβρεις και απειλές. Χορτάσαμε από το ή εμείς ή αυτοί, να τους τελειώσουμε. Δεν πήρατε το μάθημά σας από τον κυρίαρχο λαό στις εκλογές του 2019 και συνεχίζεται στο ίδιο μονοπάτι της υποκρισίας πιστεύοντας ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη. Αρνείστε να αναγνωρίσετε ότι η χθεσινή ιστορική απόφαση για την Δημοκρατία μας οφείλετε σε αυτήν την παράταξη. Σε ανθρώπους όπως ο Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο υβρίσατε, διασύρατε και προσπαθήσατε να τελειώσετε πολιτικά. Πλέον ο λαός γνωρίζει και δεν χειραγωγείτε από το ανύπαρκτο ηθικό σας πλεονέκτημα.

 Θα δανειστώ τον τίτλο ενός βιβλίου του Τάκη Λαζαρίδη, ο οποίος πολύ εύστοχα λέει πως δεν είστε ένα συνηθισμένο αριστερό κόμμα που σέβεται τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Και σας λέει. Ευτυχώς για τη χώρα και όλους εμάς που ηττηθήκατε σύντροφοι. Ευτυχώς για την Ελλάδα». \

Η ομιλία σε βίντεο

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα