ΟΙ 10 ήθελαν Κλάτενμπεργκ, ο Τάκης όμως τον Μπένετ…

Τα μηνύματα του προέδρου της ΕΠΟ στην «Δίκη» και το λάθος (του) για τον Τεό της UEFA

Ο Τάκης Μπαλτάκος το βράδυ της Δευτέρας βγήκε στη «Δίκη» του Θωμαϊδη και παρότι είχε κορωνοϊό, το είπε καθαρά. Δεν μπορεί να ορίζει τους διαιτητές ο υφυπουργός, όπως αφήνει να εννοηθεί ο νόμος Αυγενάκη.

Δεν μπορούσε να ολιγωρήσει η ΕΠΟ. Και τα αποτελέσματα των δηλώσεων Μπαλτάκου, βγήκαν το μεσημέρι της Τρίτης. Ο Μπαλτάκος έστειλε τα μηνύματα, αλλά έκανε ένα λάθος. Σοβαρό…

Πάμε, ένα-ένα:

1] Κλάτενμπεργκ, τέλος. Συμφώνησε με τον Στέφεν Μπένετ. Αυτός θα είναι ο νέος αρχιδιαιτητής. Κολλητός της μορφάρας της διαιτησίας, του γυαλιστερού Κολίνα είναι ο Άγγλος Στέφεν

2] Η ΚΕΔ: Δεν θα είναι πια, αγγλική παροικία, για να κάνει παρέα ο Μπένετ, όπως έκανε ο Κλάτυ. Θα φέρει έναν για το VAR κι άλλον έναν για τους παρατηρητές και μέχρι εκεί. Οι άλλοι πέντε ή επτά τον αριθμό, θα είναι ντόπιοι. Τέλος και οι μισθοί των 50.000 ευρώ το μήνα για τον Μπένετ, όπως παντελόνιαζε ο Μάρκ

3] Ο νόμος του Αυγενάκη, που όπως είπε ο Τάκης μέσα στην ασάφειά του ήταν… σαφής, ότι μπορεί το κράτος να υποκαταστήσει την ΚΕΔ και να ορίζει διαιτητές. Οι FIFA/UEFA δεν ήταν τρελοί να δεχτούν τέτοιο πράγμα. Διότι αυτό, θα μαθευότανε. Δεν είμαστε στο 1960. Τώρα υπάρχει το internet. Οι δυο υπερκείμενες αν το δεχόντουσαν αυτό, θα ήταν σαν να έβαζαν τα νύχια τους για να βγάλουν τα μάτια τους. Θα το έκαναν κι άλλα κράτη, από τα διακόσια τόσα που έχει υπό την σκέπη της η FIFA και θα χανότανε η μπάλα.

4] Ο Μπαλτάκος μίλησε για την ΕΕΑ, ότι πρέπει να της αφαιρεθεί η αδειοδότηση. Δεν γίνεται να υπάρχει αυτό στην Ελλάδα, τρεις φορείς, το Ανάπτυξης, η ΕΕΑ και η Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, ν’ ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο.

5] Δεν ήταν οξύς με τον Μαρινάκη. Είπε ότι αν γίνει μπρα-ντε-φερ με την Super League 1, θα νικήσει η ΕΠΟ, γιατί έτσι λέει το καταστατικό. Ήταν μία επίδειξη δύναμης έναντι του Μαρινάκη, επειδή έτσι ορίζει το καταστατικό.

Πάμε τώρα να δούμε τα λάθη του Μπαλτάκου στην ίδια εκπομπή. Το μεγάλο λάθος του ήταν η αναφορά του στον Θόδωρο Θεοδωρίδη.

Πιθανόν να του ξέφυγε λόγω κάποιων ψηγμάτων αλαζονείας που είχε επιδείξει και κατά το παρελθόν στη θητεία του ως γραμματέας κυβέρνησης…

«Εγώ, μιλάω με τον Τσέφεριν, με τον Θεοδωρίδη θα μιλήσει ο Φιλιππούσης», είπε ο Μπαλτάκος. Αυτό ήταν πέναλτι χωρίς… τερματοφύλακα.

Ο Θεοδωρίδης δεν είναι όποιος κι όποιος. Κατέχει τη μεγαλύτερη θέση που είχε ποτέ Έλληνας παράγοντας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έχει τέτοια δύναμη ο Τεό, που αυτός έκανε πρόεδρο της FIFA τον Τζιάνι Ινφαντίνο. Υπάλληλός του στην UEFA ήταν ο Ινφαντίνο, τα μπαλάκια στις κληρώσεις τραβούσε…

Δεν είχε κανέναν λόγο να υποτιμήσει έτσι τον Τεό ο Μπαλτάκος, γιατί είναι σίγουρο ότι θα τον χρειαστεί. Κι ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες τις προάλλες είχε αρνηθεί να μιλήσει με τον Λάκοβιτς. Κι άλλο λάθος. ΟΚ, ο Μπαλτάκος παραείναι θεσμικός, αλλά χρειάζεται και ευελιξία…

Τέλος πάντων, μετά τα όσα έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης, αναβλήθηκε και η σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή στην ΕΠΟ. Για να «κρυώσει» λίγο το πράγμα.

Α, ο ΠΑΟΚ, να μην το ξεχάσουμε, ψήφισε κατά του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην ψηφορία, ενώ πριν από μερικές μέρες το ‘παιξε «κυανόκρανος» και κράτησε ουδέτερη στάση.

Αυτή η ψήφος του ΠΑΟΚ έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον Λεουτσάκο. Διότι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, αν ο ΠΑΟΚ θα το έπαιζε ουδέτερος, ο Λεωνίδας ίσως έπρεπε να πάρει αυτός την ευθύνη για τον Κλάτενμπεργκ, αν υπήρχε ισοπαλία.

Τελικά, δεν θα χρειαστεί ούτε να ψηφίσει, αφού το σκορ θα είναι συντριπτικά υπέρ του Μπένετ. Οπότε, ο Λέων μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος χωρίς εφιάλτες με τον Μαρινάκη σε πρώτο πλάνο…

Τώρα και κάτι για τον Κλάτενμπεργκ. Η «Α» καιρό τώρα συχνά πυκνά στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της των καταχέριαζε… Γιατί;;; Γιατί ο ωραίος Μπρούμελ, Κλάτυ δεν έβγαλε ούτε έναν Έλληνα διαιτητή στα δύο χρόνια της θητείας του, κοίταζε μόνο τους «μεγάλους» να μην έχουν παράπονα και έγραφε συνεχώς και αδιαλείπτως τους παρατηρητές των αγώνων στα «μπαλάκια» του…

Και στο τέλος έκανε και το πέναλτι. Ενώ πληρωνόταν από την ΕΠΟ προσπάθησε να πάρει αποφάσεις για την διαιτησία όχι με τον εργοδότη του αλλά με την κυβέρνηση. Πώς λέει η παροιμία; «Αλλού τρως, αλλού πίνεις, αλλού πας και το δίνεις…».

Ελπίζουμε ο Μπένετ να δει το σοβαρό πρόβλημα της διαιτησίας σοβαρά και όχι σαν μπίζνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα