Οι 17+1 εισαγγελείς που θα «τρέξουν» την ενοποιημένη εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος

Δείτε όλα τα ονόματα

Με επικεφαλής τον εισαγγελέα Εφετών, Χρήστο Μπαρδάκη, –όπως αποκάλυψε νωρίτερα το iapopsi.gr– και συνολικά 17 εισαγγελικούς λειτουργούς είναι έτοιμη να πιάσει δουλειά η ενοποιημένη πλέον εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, κατόπιν της σχετικής απόφασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

Στην ίδια συνεδρίαση του ΑΔΣ που έγινε παρουσία της προέδρου ΑΠ, Αγγελικής Αλειφεροπούλου, και του εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα, μετά από εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, επελέγησαν με ομοφωνία οι ακόλουθοι λειτουργοί:

–Αναπληρώτρια του κ. Μπαρδάκη, την εισαγγελέα Εφετών Κυριακή Στεφανάτου.

–Τακτικοί εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος οι εισαγγελείς Εφετών, Παν. Καψιμάλης, Αθανασία Βλάχου και Νίκος Ποιμενίδης. Ο τελευταίος έχει διατελέσει προϊστάμενος στην εισαγγελία Πειραιά.

–Αναπληρωτές των παραπάνω (μη τακτικά μέλη) οι αντεισαγγελείς Εφετών Παναγιώτα Φάκου, η οποία είχε εκλεγεί προϊσταμένη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και οι εισαγγελείς Δημ. Πιέρρος και Ελένη Μαυροπούλου, οι οποίοι επίσης έχουν υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις της εισαγγελικής αρχής.

–Ως επίκουροι (μερικής απασχόλησης) οικονομικοί εισαγγελείς ορίστηκαν 9 εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών. Από αυτούς οι 7 προέρχεται από το Πρωτοδικείο Αθηνών και είναι οι Αντωνία Γεωργίου, Παναγιώτα Ιωαννίδου (εισαγγελείς Πρωτοδικών), Ελένη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, Βελισάριος Χολής, Μιχ. Μιχαλόπουλος και Αικατερίνη Κολιοκώστα. Οι υπόλοιπες δύο επίκουροι εισαγγελείς είναι οι κυρίες Σοφία Διπλοΐδου και Χαρίκλεια Χοβαρδά οι οποίες προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη.

Το ΑΔΣ επέλεξε, τέλος, την εισαγγελέα Εφετών, Σταματίνα Περιμένη, ως αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας. 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα