Οι «53» φεύγουν, η «Ομπρέλα» έρχεται

Εσωκομματικές ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα βρήκε με τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Νίκο Βούτση, ακόμη και με τον Δημήτρη Παπαδημούλη και όλοι μαζί φτιάχνουν την “Ομπρέλα” που θα αντικαταστήσει την κίνηση των 53 ως εσωκομματική αντιπολίτευση.

Στην πραγματικότητα όλοι οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνονται απέναντι στους λίγους προεδρικούς, ζητώντας λιγότερο αρχηγισμό και πιο καθαρά αριστερή ταυτότητα.

Δύσκολα τα πράγματα για τον Αλέξη Τσίπρα που δεν πρόκειται να δείξει τη δυσαρέσκειά του για λόγους τακτικής.

Τι είπε ο Δημήτρης Βίτσας

Για τις εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου – όποτε κι αν γίνει λόγω της πανδημίας – και την τάση «Ομπρέλα», που έχει ως στόχο να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός πολιτικού και προγραμματικού σχεδίου του κόμματος, μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας, στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Βρέχει ιδέες» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην «εκ νέου ανασυγκρότηση του κόμματος», ξεκαθαρίζοντας ότι «όλοι εμείς είμαστε καταρχήν ΣΥΡΙΖΑ»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανασυγκροτηθει και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι σε αυτό. Ολοι εμείς είμαστε καταρχήν ΣΥΡΙΖΑ. Και τον Τσίπρα και το κόμμα και την κοινωνία θέλουμε να προστατεύσουμε. Το πολιτικό και το προγραμματικό σχέδιο να σχεδιαστε έτσι ώστε να απαντάμε σε κάθε ερώτηση στο τι θα κάνουμε ως κυβέρνηση. Να μπορούμε να απαντάμε με απλά, πειστικά και εφτικτά λόγια σε όλες τις ερωτήσεις».

«Στελέχη του κόμματος και ιστορικά στελέχη λέμε πρέπει να υπάρχει συνεννόηση εντός του κόμματος και θα συμβάλλουμε στη διαμόρφωση του σχεδίου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για τη δημιουργία και λειτουργία Σχολής Πολεμικής Αεροπορίας (εκπαιδευτικό κέντρο) στην Καλαμάτα, για 20 χρόνια, ο κ. Βίτσας άσκησε σκληρή κριτική: Η Πολεμική Αεροπορία έως τώρα εκπαιδεύει ιπτάμενους, γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει να το κάνει; Γιατί πρέπει να πάρουμε μαι ξένη ιδιωτική εταιρεία;».

Μάλιστα, ερωτηθείς γιατί επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει ανάλογες συζητήσεις, είπε: «Όποτε ερχόταν κάτι τέτοιο σε μένα έλεγα δεν υπογράφω. Ολοι είχαμε πει όχι, και ο Τσίπρας κι εγώ, όλοι… Δεν βγάζει λογική να λενε ότι έχουμε τους καλύτερους ιπτάμενους και τους έχουμε εκπαιδεύσει εμείς, ξαφνικά να φέρνουμε μια εταιρεία από το Ισραήλ ή από τον Καναδά…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα