Μάλμστρομ: «Οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν μέλλον»

Στη χώρα μας βρέθηκε για μία ακόμη φορά η ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, κομίζοντας αυτή τη φορά ένα μήνυμα ενάντια στην ξενοφοβία, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με τίτλο «Και ένα θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ».

Η κα Μάλμστρομ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο των λαϊκίστικων και ξενοφοβικών κινημάτων, ως επακόλουθο της κρίσης, και καλεί τους πολιτικούς ηγέτες, τόσο στην Ελλάδα όσο και αλλού, να καταδικάσουν τις πράξεις βίας και το μισαλλόδοξο λόγο. Ολα αυτά, λίγο μετά τα κρούσματα ρατσιστικών – δολοφονικών επιθέσεων που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες. Η αξιωματούχος της ΕΕ, σε πρόσφατη συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι άμεση ανάγκη πραγματοποίησης τροποποιήσεων τον αντιρατσιστικό νόμο προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή και να υπάρξει ευρεία υποστήριξη.

Επισήμανε την πρόοδο που έχει πετύχει η χώρα μας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών. Η Σεσίλια Μάλμστρομ, σημείωσε ακόμη ότι είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

«Συζήτησα το ζήτημα με τον υπουργό αλλά και τον πρωθυπουργό, ότι δηλαδή υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια που δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί και θα είναι κρίμα αν χαθούν. Γι αυτό και τα υπουργεία πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά και αποτελεσματικά για να αξιοποιήσουν τα χρήματα με τον καλύτερο τρόπο. H πρόοδος που έχει γίνει είναι μικρή, θα είναι κρίμα να χαθούν τα χρήματα, υπάρχουν κενά να καλύψουμε και συζητήσαμε που θα ήταν καλύτερα να επενδυθούν τα χρήματα που έρχονται», ανέφερε ενώ παράλληλα εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την επίθεση κατά του 14χρονου Αφγανού και τόνισε ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν.

«Το ζήτημα αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα, τα γεγονότα στη Μανωλάδα φωνάζουν ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν. Η κατάσταση είναι δύσκολη και αποτελεί γόνιμο έδαφος για λαϊκιστικά και ξενοφοβικά κινήματα, στα οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κερδίσουν τις καρδιές και το μυαλό των ανθρώπων. Γνωρίζω ότι υπάρχει σχέδιο νόμου προς ψήφιση που υπάρχει ήδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και θα είναι σημαντικό εργαλείο, η ρίζα όμως του προβλήματος βρίσκεται στην οικονομική κρίση. Οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν μέλλον και να εμπιστεύονται την κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα