Οι αριθμοί πριν από την τιτανομαχία Φέντερερ-Ναδάλ

Τα στατιστικά έχουν πάντα το ενδιαφέρον τους πριν από μεγάλες αναμετρήσεις σε όλα τα αθλήματα. Ένας λόγος παραπάνω όταν μιλάμε για την… αιώνια μονομαχία του Ράφαελ Ναδάλ με τον Ρότζερ Φέντερερ.

Συγκρούονται το απόγευμα στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον (17:00) και υπόσχονται νέες συγκινήσεις.

Γενικά σε γκραν σλαμ λοιπόν, είναι ξεκάθαρη η υπεροχή του Ναδάλ στις αναμετρήσεις με τον Φέντερερ. Έχουν τεθεί αντίπαλοι 13 φορές στα μεγαλύτερα τουρνουά του παγκοσμίου τένις και ο Ράφα προηγείται με 10-3.

Έχουν κοντραριστεί μάλιστα, τέσσερις φορές στα ημιτελικά (Roland Garros 2005, 2019, Australian Open 2012, 2014) και ο αριστερόχειρας Ισπανός μετράει ισάριθμες νίκες!

Έχουν μονομαχήσει συνολικά σε 10 ημιτελικούς στο tour και ο Ναδάλ έχει το προβάδισμα με 7-3.

Στο Γουίμπλεντον αναμετρώνται ξανά μετά από πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα για πρώτη φορά μετά τον τρομερό τελικό του 2008, όπου είχε επικρατήσει ο Ράφα στα πέντε σετ. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, όμως, ο Φέντερερ είχε πάρει τη νίκη στους τελικούς της διοργάνωσης.

Στο head to head στο χορτάρι ο 37χρονος προηγείται με 2-1, ενώ στα σκληρά courts είναι μπροστά με 11-9. Στο χώμα, βέβαια, η διαφορά είναι συντριπτική, καθώς ο Ναδάλ είναι πάνω με 14-2.

Στο συνολικά head to head ο Ναδάλ διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα με 25-14, έχοντας πάρει και την τελευταία αναμέτρησή του στα ημιτελικά του Παρισιού. Εκεί διέκοψε ένα σερί 5-0 του Φέντερερ!

Διαβάστε επίσης