
Οι αρνήσεις του Βαγγέλη στον Κυριάκο
Ο Μεϊμαράκης συμφωνεί σε ΄πολλά μετις αντιρρήσεις που έχουν οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ειδικά για τα εθνικά θέματα
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αρνήθηκε την πρόταση Μητσοτάκη να αναλάβει την προεδρία του Συνεδρίου της Ν.Δ., ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό πως αν το πράξει θα ζητούσε άρση της διαγραφής Σαμαρά, γεγονός που μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε. Αυτό έγραψε προ ημερών η «Καθημερινή» και δεν διαψεύστηκε.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν θα αποδεχόταν την προεδρία του Συνεδρίου, το οποίο πάει για την Άνοιξη, καθώς δεν συμφωνεί σε πολλά σημεία με τον κ. Μητσοτάκη, συμφωνώντας σε αρκετά πράγματα με τις απόψεις και του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή.
Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε επίσης την προεδρία στη μεγάλη εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 50 χρόνια της Ν.Δ, ενώ δεν παραβρέθηκε καν στο πάρτι που διοργανώθηκε έξω από τα παλιά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Ρηγίλλης, όπου επίσης απουσίασαν από το πάρτι.
Όμως όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ο κ. Μεϊμαράκης πέραν της προεδρίας του συνεδρίου αρνήθηκε άλλες δύο φορές στον πρωθυπουργό. Η μία ήταν να συνεχίσει να είναι επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Και η δεύτερη ήταν ότι έκοψε κάθε κουβέντα, όταν συνεργάτης του πρωθυπουργού του έκανε νύξη για το πώς θα έβλεπε τον εαυτό του ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι «ο Πρόεδρος πρέπει να είναι υπερκομματικός».
