Οι αρρυθμίες στο Μαξίμου (λόγω Γρηγόρη) και οι «καμικάζι» υπουργοί

Ποιοι έδωσαντην μάχη για το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και ποιοι δεν χάλασαν τις διακοπές τους

Η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού έχει δημιουργήσει-όπως ήταν αναμενόμενο- αρκετές αρρυθμίες στην λειτουργία του πρωθυπουργικού μεγάρου, καθώς ο παραιτηθείς είχε το προσωνύμιο «γαλλικό κλειδί», επιλύοντας διάφορα ζητήματα. Και μέχρι να αναλάβει ο Γιάννης Μπρατάκος στις 10 Σεπτεμβρίου η θέση έχει μείνει κενή και τα ζητήματα που αφορούν και την κυβέρνηση και το κόμμα τρέχουν. Απλά να τονιστεί ότι επελέγη ο Μπρατάκος, διότι και γνωρίζει άριστα την ανθρωπογεωγραφία, ενώ σε διάφορα προβλήματα που προέκυπταν πάντα ήταν στο πλευρό του Δημητριάδη.

Πέραν του Μπρατάκου, που θα αναλάβει τον σημαντικό ρόλο να επιδείξει χειρουργική ικανότητα με τους βουλευτές της γαλάζιας παράταξης, όπως μαθαίνω θα αναβαθμιστεί και γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, ο Θανάσης Κοντογέωργης, ο οποίος λόγω και του ήπιου προφίλ που διαθέτει μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή ατζέντας σε μια εποχή όξυνσης του πολιτικού κλίματος.

Την ίδια ώρα στο Μαξίμου μετρούν και τα αντανακλαστικά των υπουργών μετά τις αποκαλύψεις για την με εισαγγελική άδεια επίσυνδεση της ΕΥΠ των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη. Κι όπως είδαν όλοι τρεις ήταν οι «καμικάζι» που μπήκαν άμεσα στην μάχη των τηλεοπτικών παραθύρων. Ο λόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη και τον Θάνο Πλεύρη. Εν συνεχεία ακολούθησαν η Νίκη Κεραμέως, ο Στέλιος Πέτσας και ο Κωστής Χατζηδάκης. Οι υπόλοιποι έλαμψαν δια της απουσίας με την δικαιολογία ότι ήταν σε εκλογές. Από τους βουλευτές, μπαράζ εμφανίσεων έκανε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Επίσης θετικά έχει σχολιαστεί ότι και ο καρατομηθείς Σπήλιος Λιβανός ήταν από αυτούς που δεν λιποψύχησαν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα