Οι αστυνομικοί θέλουν ζωντανό τον Κούπα

Μετά τον θάνατο του Μαριάν Κόλα, ο επόμενος στόχος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η σύλληψη του Ιλίρ Κούπα, προκειμένου να κλείσει έτσι ο κύκλος των αιμοσταγών Αλβανών δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων.

Μετά τη μάχη που δόθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα βουνά του Σουλίου με άνδρες των ΕΚΑΜ, κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσε νεκρός ο Κόλα, ο Κούπα αναζητείται από τις Αρχές, που έχουν στήσει μπλόκα στις γύρω περιοχές για τον εντοπισμό του. Η Αστυνομία εκτιμά πως οι αντοχές του Κούπα έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, καθότι, έχοντας κλείσει παραπάνω από ένα 24ωρο άυπνος, είναι βέβαιο πως θα αναζητά να ξεκουραστεί για λίγο.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Κόλα δεν έχει και πολλές επιλογές, αφού παντού και ειδικά στα χωριά του Κάτω Ζαλόγγου άνδρες της αστυνομίας «χτενίζουν» όλη την περιοχή. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν, ακόμη, πως ο αλβανός κακοποιός, πέρα από τον βαρύ οπλισμό, φέρει μαζί του και χειροβομβίδες, ωστόσο από την Αστυνομία λένε πως τον θέλουν ζωντανό.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί πως εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ο εξοπλισμός των δραπετών, αφού είχαν αλεξίσφαιρο γιλέκο στρατιωτικού τύπου, καθώς και προμήθειες σε τρόφιμα και νερό.

Διαβάστε επίσης