Οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων θα κυμαίνεται ανάμεσα στις 75.000 με 76.000 υποψηφίους. Συνολικά η αύξηση των εισακτέων στα ΑΕΙ θα είναι της τάξης των 3.000 θέσεων, ενώ στα ΤΕΙ η μείωση θα φτάνει τις 5.000. Σε κάποιες Πολυτεχνικές Σχολές η αύξηση αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη και ενδέχεται ακόμα και να διπλασιάζεται και ο αριθμός των εισακτέων.

Αντίθετα, στις Θεολογικές και τις Φιλολογικές Σχολές παρατηρείται μείωση. Όσοι στοχεύουν στη Νομική θα πρέπει να ξέρουν πως ο αριθμός των εισακτέων θα είναι μειωμένος. Στα ίδια επίπεδα με τα περσινά οι εισακτέοι στην Ιατρική, ενώ αύξηση θα παρατηρηθεί στις πολυτεχνικές, στις φυσικομαθηματικές και τις οικονομικές σχολές.

Όσον αφορά, τις Οικονομικές Σχολές κατακόρυφη αναμένεται να είναι και η αύξηση των θέσεων, ενώ αναμένεται να είναι φέτος περισσότερες οι θέσεις για τις σχολές της Οδοντιατρικής αλλά και της Ψυχολογίας. Περισσότεροι φοιτητές θα εισαχθούν φέτος σε Φυσικομαθηματικές Σχολές και σε τμήματα Χημείας.

Το νέο τοπίο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως προέκυψε μετά το σχέδιο «Αθηνά», προβλέπει 5.000 λιγότερες θέσεις στα ΤΕΙ, καθώς αυτά μειώθηκαν ύστερα από συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Τέλος, όσοι μαθητές στοχεύουν σε Πολυτεχνεία, Οικονομικές Σχολές και γενικότερα σε τμήματα του 5ου οικονομικού πεδίου, θα φανούν κερδισμένοι αφού η πρόσβαση θα είναι πιο εύκολη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα