Οι χαμένοι από τη μάζωξη των ισχυρών

Ο Ζόραν Λάκοβιτς έστειλε τις προσκλήσεις για τη συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης με τους τρεις από τους τέσσερις ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο επικεφαλής της Επιτροπής που ασχολείται με τις Εθνικές Ομοσπονδίες της UEFA είχε προγραμματίσει τη μάζωξη και απλά αναζητούσε το timing. Αυτό συνέπεσε με την επίσκεψή του στην Αθήνα για τους αγώνες της Εθνικής με Ουγγαρία και Φινλανδία.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, η συνάντηση ήταν άσχετη με όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα. Πόσω μάλλον με τις βαρύγδουπες καταγγελίες του Αλέξη Κούγια, ο οποίος μπορεί να πει σήμερα ή αύριο ότι η UEFA κινητοποιήθηκε επειδή τον αδίκησε στα Πηγάδια της Ξάνθης ο διαιτητής, Γιώργος Λάμπρου. Τόσα έχουμε ακούσει από το στόμα του διακεκριμένου ποινικολόγου και ένθερμου θιασώτη του Πινόκιο, σε αυτό θα κολλήσει; Λες και έχουν αδειάσει οι Ευρωπαίοι κάποιον παράγοντα για να διαψεύσουν και τον μεγαλομέτοχο της Λάρισας.

Ας αφήσουμε, όμως, τον Κούγια και ας μπούμε στην ουσία της μάζωξης. Με τους χαμένους της ιστορίας. Πρόκειται για δύο πρόσωπα που έμαθαν για την κίνηση του Λάκοβιτς από τα site. Ο ένας είναι ο Ευάγγελος Γραμμένος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αγνοούσε τις πρωτοβουλίες του Σέρβου. Γι’ αυτό κι έφτασε στα πρόθυρα του εγκεφαλικού όταν τον ενημέρωσαν για την είδηση.

Πιο χαλαρά αντιμετώπισε το θέμα ο έτερος χαμένος της υπόθεσης, δηλαδή ο άλλος Βαγγέλης, ο Μπαταγιάννης. Ο πρόεδρος της Super League έχει συνηθίσει να τον αφήνουν έξω από τις κρίσιμες συναντήσεις, αν και εξ οφίτσιο κατέχει θέση αντιπροέδρου στην ΕΠΟ. Πήγε, για παράδειγμα, ο Γραμμένος στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, και συζήτησαν εκκρεμότητες που αφορούσαν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο χωρίς τον εκπρόσωπό του.

Τα «γαλλικά» του Γραμμένου

Έβραζε ο Βαγγέλης Γραμμένος όταν πληροφορήθηκε για τη συνάντηση του Ζόραν Λάκοβιτς και της Επιτροπής Παρακολούθησης με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Τα έβαζε με όλους. Τα περισσότερα «γαλλικά» τα χρησιμοποίησε για τον Πέτρο Φουσέκ. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατηγορούσε τον Τσέχο ότι τον άφησε στα μαύρα σκοτάδια, αν και τριγυρίζει διαρκώς μέσα στα πόδια του. Περισσότερα μπινελίκια έχει χρησιμοποιήσει ο Γραμμένος μόνο για τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη. Πάντα όταν δεν βρίσκεται μπροστά του ο Πειραιώτης.

Διαβάστε επίσης