Οι χρυσές υπερωρίες μιας γραμματέως στο Γ. Γεννηματά

Σε μια εποχή κατά την οποία η οικονομική δυσπραγία των νοικοκυριών είναι εμφανής και ολοι οι πολίτες το μόνο ουσιαστικό ενδιαφέρον που έχουν είναι πως θα καλύψουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και τη στιγμή κατά την οποία καθίσταται προφανές ότι οι περικοπές στις συντάξεις είναι προ των πυλών, έρχεται η πραγματικότητα να μας διαψεύσει. Το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά είναι και γενναιόδωρο  στους υπαλλήλους του.

Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία οι υπάλληλοι του Δημοσίου  μπορούν να πραγματοποιούν  υπερωρίες  όπου αυτό καθίσταται αναγκαίο μέχρι 30 ώρες μηνιαίως και να αμείβονται κατά μέσο όρο με 2,5 ευρώ την ώρα.

Ειδικά στην περίπτωση του νοσοκομείου “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”   (και αυτό ισχύει για όλα τα νοσοκομεία) οι υπάλληλοι που απασχολούνται στα απογευματινά ιατρεία και πραγματοποιούν βέβαια τα αντίστοιχα ραντεβού αποζημιώνονται με 8 ευρώ την ώρα.

Ετσι με βάση  σχετικές  μηνιαίες καταστάσεις αποδοχών (που Η ΑΠΟΨΗ έχει στην κατοχή της) εμφαίνονται αποζημιώσεις υπαλλήλων που πράγματι έχουν εργασθεί και κυμαίνονται από 80 έως και 500 ευρώ. Από την στιγμή που οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν εργασθεί πολύ καλά γίνεται και αμείβονται και μακάρι να ήταν δυνατόν να αμειφτούν και περισσότερο.

Το ερώτημα όμως που απευθύνεται προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βασίλειο Κέκερη, είναι πως είναι δυνατόν στον κατάλογο των εργαζομένων στα απογευματινά ιατρεία και ραντεβού να εμφανίζεται η προσωπική του γραμματέας κ. Τσαμπουνιάρη Αικατερίνη, η οποία για τον μήνα Μάιο 2017 φέρεται να εργάστηκε 113,5 ώρες μηνιαίως και να αμείφτηκε με το ποσό των 908 ευρώ και τον μήνα Ιούλιο 2017 φέρεται να εργάστηκε 109,5 ώρες και να αμείφτηκε με το ποσό των 876 ευρώ.

Ετσι θα θέλαμε σε αυτή την φάση να ερωτήσουμε τον κ. Κέκερη Βασίλειο. τα εξής:

α)  Είναι κατ’ αρχήν νόμιμο η προσωπική του γραμματέας εάν κάνει υπερωρίες αντί να αμείβεται με το αναλογούν στη θέση της ποσό των 2,5 ευρώ ανά ώρα να εντάσσεται σε άλλη κατηγορία και να αμείβεται με το ποσό των 8,5 ευρώ ανά ώρα;

β)  Πως είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι στα απογευματινά ραντεβού να πραγματοποιούν από 15 έως 60 υπερωριών και η κυρία γραμματεύς να πραγματοποιεί 110 ώρες ανά μήνα; Δηλ. η συγκεκριμένη υπάλληλος κάθε ημέρα και κάθε μήνα άρχιζε την εργασία της στο Νοσοκομείο από τις 8 το πρωί  και αποχωρούσε στις 9 το βράδυ το νωρίτερο.  Αν ισχύει κάτι τέτοιο πρέπει να είναι πρότυπο δημοσίου υπαλλήλου  και δεν της αξίζει να μένει στην αφάνεια.

γ) Περιμένουμε δε να εξηγήσει ο κ. Κέκερης τον τρόπο πως ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί ουσιαστικά να διπλασιάσει τον μισθό του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες γιατί το να λαμβάνει κάποιος 900 ευρώ πλέον του μισθού του δεν είναι και λίγο πράγμα, αν και διατηρούμε την υποψία ότι τα “παιδιά” της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μια χαρά περνούν. Για να αρθούν αυτές οι υποψίες μας θα περιμένουμε την απάντηση του κ. Διοικητή.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα