Οι διαδρομές της Αγγελικής των «Πυρήνων»

Στο μικροσκόπιο των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται το GPS της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου που εντοπίστηκε στη γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου.

Μέσα από αυτόν, αναδεικνύονται τα δρομολόγια προπαρασκευής της επιχείρησης «Γοργοπόταμος», καθώς και τα σημείο που κινήθηκε όλους τους τελευταίους μήνες πριν την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Όπως αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές, η εξερεύνηση του ηλεκτρονικού πλοηγού στα εγκληματολογικά εργαστήρια οδήγησε στην ανάκληση των δεδομένων του «ιστορικού» των διαδρομών, που είχαν πληκτρολογηθεί σε αυτό. Αυτές οι διαδρομές, τα αρχικά σημεία εκκίνησης και αυτά του τελικού προορισμού, ερευνώνται πλέον διεξοδικά από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό άλλων οικημάτων που χρησιμοποιούσε η οργάνωση (τουλάχιστον ένα ακόμη σπίτι) και οχημάτων. Μάλιστα, κάποιες από τις διαδρομές φαίνεται να οδηγούν και εκτός Αττικής και Κορινθίας.

Το GPS έχει χρησιμοποιηθεί από την Αγγελική και τον 29χρονο «οδηγό» της από την Αλβανία (σ.σ. έχει συλληφθεί και προφυλακισθεί), καθώς η ίδια δεν οδηγούσε. Υπάρχουν και κάποιες κινήσεις που δεν είναι «εποχούμενες» αλλά σε… πεζή λειτουργία και παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως τονίζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα