Οι εκλογές φέρνουν έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Εκλογές έρχονται και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 1.537.000 ευρώ σε έργα ανακαίνισης του γηπέδου του Παναιτωλικού.

Το γήπεδο του Παναιτωλικού πρόκειται σε λίγο καιρό να αλλάξει όψη και να μετατραπεί σε  “παλατάκι”. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με συνεδρίαση της στην Πάτρα ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σειρά έργων. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η ανακαίνιση του γηπέδου της ομάδας του Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, το πλάνο για τις εργασίες χωρίζεται σε δύο μέρη με το πρώτο μέρος (Υποέργο 1) να χρηματοδοτείται με το ποσό του 1.054.000 ευρώ. Το Υποέργο 1 περιλαμβάνει εργασίες για διαμόρφωση – ανάπλαση της πρόσοψης επί της οδού Προυσιωτίσσης. Αυτό σημαίνει πραγματοποίηση έργων στο εξωτερικό σημείο του πετάλου του γηπέδου, τα οποία  θα περιέχουν παρεμβάσεις για ασφαλή είσοδο και έξοδο φιλάθλων και διερχομένων.

Ακόμη, θα διαμορφωθούν οι εσωτερικοί χώροι στη νότια κερκίδα και προβλέπεται η δημιουργία χώρου εκδηλώσεων, συνελεύσεων και συνεδριών. Παράλληλα, σχεδιάζεται η κατασκευή πρότυπου χώρου φιλοξενίας Α.Μ.Ε.Α, καθώς και η διαμόρφωση χώρου φιλοξενίας φιλάθλων φιλοξενούμενης ομάδας.

Το εντυπωσιακό κομμάτι που περιλαμβάνεται στο Υποέργο 1 και θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα του γηπέδου είναι η προσθήκη διώροφης κερκίδας και η κατασκευή στεγάστρου στην ανατολική κερκίδα. Κατ’ επέκταση θα πραγματοποιηθεί αλλαγή θέσεων φωτισμού λόγω της κατασκευής νέου στεγάστρου και θα προστεθεί συμπληρωματικός φωτισμός στο νέο στέγαστρο.

Το δεύτερο μέρος του έργου (Υποέργο 2) θα έχει προϋπολογισμό ύψους 483.000 ευρώ και θα αφορά υπηρεσίες έρευνας, επιστημονικής επιμέλειας και τεκμηρίωσης, συγγραφής εκθεσιακών κειμένων, σενάρια οπτικοακουστικών εφαρμογών και παραγωγών, σχεδιασμό και υλοποίηση διαδραστικών εφαρμογών και οπτικοακουστικών παραγωγών, δημιουργία ανάγλυφης μακέτας γηπέδου, ψηφιακού εκθέματος-ολογράμματος και επιμέρους σκηνογραφιών ανά υποενότητα.

Επιπλέον, το Υποέργο 2 προβλέπει διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου (κλείσιμο ανοιγμάτων, διαμόρφωση αιθουσών έκθεσης, χώρος υποδοχής κ.α.), μαζί με βοηθητικά έργα για την προμήθεια και την εγκατάσταση του χώρου, όπως και κατασκευή προθηκών και ανοικτών εκθετηρίων.

 

Ο Παναιτωλικός “έψαχνε” τουλάχιστον τρία χρόνια να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα της Περιφέρειας, προκειμένου να προχωρήσει σε γενναίο “λίφτινγκ” του γηπέδου. Η ιδέα είχε γεννηθεί το καλοκαίρι του 2016 σε μία συνέντευξη Τύπου του τότε προέδρου της ΠΑΕ, Φώτη Κωστούλα, και του προπονητή Γιάννη Μαντζουράκη. Εκεί οι άνθρωποι του Παναιτωλικού έκαναν έκπληξη στον κ. Κωστούλα με μία μακέτα που απεικόνιζε την ανατολική κερκίδα του γηπέδου υπό πλήρες στέγαστρο.

Το χρονοδιάγραμμα του σημαντικού έργου για την πόλη του Αγρινίου θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα, μαζί με όλες τις λεπτομέρειες για τις  ημερομηνίες έναρξης και λήξης των εργασιών.

Διαβάστε επίσης