Oι… επαναστατικές μπαταρίες και η επένδυση 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Έτοιμος να ρίξει μπόλικο “ζεστό” χρήμα στην Ελλάδα είναι ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος, μετά τα 165 εκατ. ευρώ που έβαλε στο θρυλικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση, τον Σκορπιό,το οποίο μεταμορφώνει τον Σκορπιό σε νησί διακοπών για κροίσους, σχεδιάζει να κάνει επενδύσεις στη χώρα μας ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Η επίσκεψη Σολοντόβνικοφ στον Παπαθανάση

Ο ρωσικής καταγωγής Κονσταντίν Σολοντόβνικοφ ήταν, ίσως, ο μοναδικός από όσους, με προέλευση τη Ζυρίχη, επισκέφθηκαν εν μέσω πανδημίας την περασμένη εβδομάδα την Αθήνα που είχε σκοπό να παρουσιάσει στην ελληνική κυβέρνηση ένα επιχειρηματικό σχέδιο πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όπως γράφει η Καθημερινή.

Ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, Innolith, είχε στις αποσκευές του μία επένδυση της οποίας η συνολική αξία, στην πλήρη ανάπτυξή της, θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Καθημερινής”, ο Σολοντόβνικοφ παρουσίασε, σε μία αρχική συνάντηση γνωριμίας, στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση το επενδυτικό σχέδιό του για τη δημιουργία γραμμής παραγωγής στην Ελλάδα.

Ενός εργοστασίου δηλαδή που θα παράγει τις προηγμένου τύπου μπαταρίες τις οποίες αναπτύσσει η Innolith, όπου μεγαλομέτοχος είναι ο Ρώσος κροίσος και ιδιοκτήτης του νησιού Σκορπιός Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Τι παράγει η εταιρεία του Ριμπολόβλεφ – Η πατέντα με τις μπαταρίες

Η Innolith παράγει, αυτή τη στιγμή, σε πιλοτικό στάδιο σε μονάδα που διαθέτει στη Γερμανία έναν τύπο πανίσχυρης μπαταρίας, με μεγάλη ανθεκτικότητα σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες, που είναι κατάλληλος για βιομηχανικές εφαρμογές.

Το “μυστικό” της πατέντας της βρίσκεται στους ανόργανους μη εύφλεκτους ηλεκτρολύτες –τα υγρά, δηλαδή, της μπαταρίας– που έχει αναπτύξει, επιτρέποντας πολύ μεγαλύτερο κύκλο ζωής, υψηλότερη αγωγιμότητα και αυτονομία, συγκριτικά με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η ελβετική εταιρεία πραγματοποιεί από το 1997 έρευνες στον ανόργανο ηλεκτρολύτη και αποτελεί τη μετεξέλιξη της εταιρείας Alevo.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε κάνει γνωστό ότι έχει δημιουργήσει την πρώτη, παγκοσμίως, επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαθέτει πυκνότητα ενέργειας 1 κιλοβατώρα ανά κιλό, γεγονός που θα μπορούσε να στηρίξει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων με αυτονομία χιλίων χιλιομέτρων.

Οι πανίσχυρες αυτές μπαταρίες θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα όχι μόνο στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και τη ναυτιλία, καθώς δύναται να χρησιμοποιηθούν από σχεδόν όλους τους τύπους πλοίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα