Οι «επίφοβες» μεταρρυθμίσεις του Φλωρίδη

Γκρίνιες του νομικού κόσμου για τη συγχώνευση των Ειρηνοδικείων με τα Πρωτοδικεία, αλλά και για την επί θύραις αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τα κληρονομικά και τις διαθήκες

Σε έναν από τους πλέον παραγωγικούς σε νομοθετικό έργο υπουργούς της δεύτερης κυβερνητικής θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίσσεται ο Γιώργος Φλωρίδης.

Κάτι η  υλοποίηση του νέου Δικαστικού Χάρτη με τη συγχώνευση των Ειρηνοδικείων με τα Πρωτοδικεία, κάτι η επί θύραις και εκ βάθρων αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τα κληρονομικά, τις διαθήκες και τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων όσων αποβιώνουν, έχει φέρει στον αφρό της δημοσιότητας τον 68χρονο υπουργό Δικαιοσύνης.

Οι συνάδελφοι, πάντως, του δικαστικού ρεπορτάζ μεταφέρουν ότι πολλοί εκπρόσωποι του νομικού κόσμου δεν βάζουν το χέρι τους στο Ευαγγέλιο ότι ο Μακεδόνας θα φύγει από το υπουργείο Δικαιοσύνης με το παράσημο του μεταρρυθμιστή.

Κι αυτό διότι η ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της Πολιτικής Δικαιοσύνης έχει αυξήσει –τουλάχιστον, σε πρώτο χρόνο– την γραφειοκρατία αντί να την μειώσει, ενώ με τις διαθήκες η λογική λέει ότι θα κλάψουνε (κληρονομούσες και μη) μανούλες…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα