«Οι ευρωεκλογές θα υποχρεώσουν τον Τσίπρα να φύγει και οι Έλληνες να ανασάνουν»

Η Ντόρα Μπακογιάννη “βλέπει” σύντομα εκλογές και αυτό επε΄σήμανε ((ξανά) μιλώντας  στο OnLarissa. Η βουλευτής της Ν.Δ.  αναφ΄έρθηκε στις ευρωεκλογές τον΄ίζοντας πως ένα εκκωφαντικό μήνυμα της κάλπης θα υποχρεώσει τον Αλέξη Τσίπρα σε φυγή, και ο ελληνικός λαός θα ανασάνει.

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ,  υποστήριξε ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι καθοριστικό για την Ελλάδα, καθοριστικό και για την Ευρώπη. Η ΝΔ ανήκει στο μεγαλύτερο κόμμα της Ευρωβουλής, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα» και «ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της αυριανής Επιτροπής θα είναι ένας άνθρωπος από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Σε ερώτηση για το πρόκριμα των ευρωεκλογών, η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι «για την Ελλάδα, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα μας οδηγήσει ταχύτερα σε εθνικές εκλογές, κι αυτό γιατί όσο πιο εκκωφαντικό είναι το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών, τόσο πιο γρήγορα θα υποχρεωθεί αυτή η κυβέρνηση να φύγει, κι ο ελληνικός λαός να ανασάνει».

«Η Ευρώπη έκανε λάθη»

Στο περιθώριο της συνέλευσης του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), η Ντόρα Μπακογιάννη ερωτήθηκε για τυχόν στρατηγικά λάθη των ευρωπαϊκών δυνάμεων τα τελευταία χρόνια και παραδέχθηκε πως «η Ευρώπη έκανε πάρα πολλά λάθη».

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη επέτρεψε σε δυνάμεις του λαϊκισμού να περάσουν την άποψη πως είναι εναντίον της παγκοσμιοποίησης, λες και είναι δυνατόν να πω ποτέ εγώ πως είμαι εναντίον της βροχής! Είναι κάτι που αγγίζει τα όρια της απόλυτης γελοιότητας» είπε και προσέθεσε:

«Ολες αυτές οι δυνάμεις όμως, απευθυνόμενες σε ένα λαό ο οποίος δεν έχει την πλήρη εικόνα της διεθνούς πραγματικότητας, μπορεί σε κάποια μέρη να γίνουν πιστευτές.

Η Ευρώπη όμως αλλάζει. Μαθαίνει από τα λάθη της. Έχει λοιπόν πάρα πολλή μεγάλη σημασία, εμείς, που θεωρώ πως θα παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη του αύριο, να στείλουμε τα μηνύματά μας και να συνδιαμορφώσουμε την Ευρώπη του αύριο Δεν θα πρέπει να καθίσουμε και να απλά να κλαίμε την μοίρα μας. Ναι, η Ευρώπη έχει κάνει λάθη, ναι, πρέπει να πολεμήσουμε για να τα αλλάξουμε».

Διαβάστε επίσης